Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KONYA’MDA HAYALLER VE HAYATLAR

KONYA’MDA HAYALLER VE HAYATLAR

Konya’mın şehirlerarası yollardan kent girişleri bir Dünya kentine, bir güzellikler diyarına geldiğinizi düşündürecek görünüme sahiptir. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ankara girişimiz, Adana çevre yolu (Geçen Pazar günü yolum düşmedi ama önceki gelişlerimden biliyorum İstanbul yolu) güllerle, çiçeklerle bezenmiş, yemyeşil görünüm sunar. Devamında şehir içi trafiğimiz güzel düşünceleri değiştirir maalesef. Ana arterlerde park yasağı bulunmasına rağmen ikili park yapılması ve müdahale eden kimsenin olmaması, şehrimizin kadim başkent, Dünya kenti gibi unvanlarına yakışmayacak görüntülerdir. Ramazan ayının ilk Pazar’ında Muhacir Pazarı trafiği ise tartışmalara neden olan feci bir kaos; adeta Mısır trafiği idi. Büyükşehir Belediyemizin niçin Zabıta marifetiyle düzen sağlamadığını anlamak mümkün değil. Konya’mdaki sokak Pazar’ları da bir sorun. Yakında yerli ürün çıktığında yerli üretici ürünlerini Muhacir Pazarı’nda da hem kendilerini hem müşterilerini riske atacak şekilde kaldırım kenarlarında satacak.  Böyle bir Pazar anlayışı Konya’ma yakışmıyor maalesef.

Konya’mda Ramazan ayı olması nedeniyle düğün konvoyları terörü yok bu aralar ama devam eden motosikletli terörü hepimizin özellikle kent dışından aracıyla gelen  konuklarımızın korkulu rüyası. Kentimde kesinlikle çoğu ehliyetsiz olduğu belirli sürücülerin kasksız ve kurallara uymaksızın kullandıkları motosikletlere izin verilmemeli. Araştırmalar kasksız sürücülerin beş kat daha fazla hayati tehlikeye maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. Gençlerimizin maalesef cahil cesaretleri küçük sıyrıkla atlatılabilecek basit kazalarda bile koruyucu başlık kullanılmamış olması nedeniyle yaşamsal tehlike oluşturabilmektedir. Kuşkusuz  bu gibi davranışlar  diğer  araç sürücülerini  de riske atıyor ve bu kontrolsüz görünüm de kadim başkente yakışmıyor.

Çocukluğumuzun marşlarındandı “baltalar elimizde, uzun ip belimizde, biz gideriz ormana hey ormana…” Biz balta elinde orman arayanlardan olmadık ama kentim bugünlerde başka marşlara neden olacak aktivite içinde. “Merdiven elimizde, biz gideriz ailece ıhlamur devşirmeye” moduna geçmişiz. Yoğun çalışma içinde bulunan hemşerilerime bakınca lütfen hoşgörün içici mi satıcı mı olduklarına karar veremedim;  bu görünüm de hoş değil gerçekten.

Ramazan’ımızın hayırlı, bereketli, dualarımızın kabulü ile geçmesini diliyorum. Keşke İslam Turizmi Dünya Başkenti Konya’mın İslâm Eserleri Müzesi gibi prestij projeleri turizm sezonuna yetişebilseydi. Hayaller ile hayatlar artık çelişmesin Konya’mda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR