Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KONYA’MDA SPOR

KONYA’MDA SPOR

 

Belediyelerimiz kentime muhteşem büyüklükte temalı/temasız parklar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Ankara yolu üzerindeki Türk Yıldızları, Kardeş Şehirler ve Şehit Pilot Yzb. Ümit Özer parkları da gecikmeli de olsa hizmete sunulmaya hazır ve ben mutlulukla izliyorum sona yaklaşışı. Kentim ülkem gibi sporcu yetiştirmede çok başarılı değil. Okullara girmesi hep arzulanan sporcu yetiştirme programları bence test canavarı yetiştirme hedefinin gerisinde kalıyor. Birçok özel okulun da Beden Eğitimi derslerini özellikle sınav yılında test çözmeye kurban ettiği malumumuz.

Spor günümüzde önemli bir tanıtım aracı.” Herkes için spor” felsefesiyle sağlıklı nesiller ve sporla yaşam kalitesini artırmak hedefleniyor. Hem gençlere rol model olması, hem spor dallarının tanıtımı amacıyla bir spor ve sporcular parkı düşlüyorum. Eminim konunun uzmanları çok daha güzelini planlarlar ama tüm spor dallarının tanıtımı, spor yapma imkanı sağlayan küçük alanlar ve içinde Konya’mın gelmiş geçmiş milli/şampiyon sporcularının onur listeleri bulunan böyle bir parkın hem farklılık, hem yeni nesillere eski sporcularımızı tanıtma hem de gençleri spor dalları hakkında bilgilendirme ve özendirme nedeni olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile Konya sporuna katkı sağlayan sporcularımızdan vefat etmiş olanlara rahmet, yaşayanlara uzun ömür diliyorum.

YÖN LEVHALARIMIZDA LED EKRANLARI DAHA ÇOK KULLANABİLSEK

Modern kentler günümüzde makyajlı da olmak zorunda. Büyük kentlerimizin çoğu maalesef Konya’mı da dahil etmek zorunda hissediyorum bu alanda çok başarılı değil. Çoğu kentimde yabancıların ulaşmak istedikleri yere kolay ulaşmalarını sağlayacak yön levhalarımız da eksiktir genellikle. Konya belli noktalarda kullandığı LED ekranlı yön levhalarını keşke çoğaltsa. Bilgilendirme de yapılabilen bu tür levhalar ile tanıtım da yapılabilir kolaylıkla. Günümüz teknolojisi ile çok kolay olan mesafe ve süre bilgileri de verilebilir kent içi trafiği ile ilgili olarak. Kentimin turistik ve tarihi yerlerinin tanıtımları da yapılabilir ve kentime çok da yakışır. Ordu, Çorum gibi birçok il bu tanıtımları kente 30-40 kilometre kala büyük tabelalarla yapıyor ki LED ekranla tanıtım çok daha şık olur düşüncesindeyim.

İSMİNİ VERDİKLERİMİZİN TANITIMLARI DA YAPILSA

Kentimin birçok caddesine ismi verilen ebediyete intikal etmiş, etmemiş değerlerimiz var. Bu yolları kullananlarımızın Konyalı olanları dahi bu kişilerin kim oldukları hakkında bilgi sahibi olmayabilirler ki yabancılar nasıl bilebilsin. Keşke bu yolların üzerinde bu kişileri tanıtan kısa bilgilendirme tabelaları tercihen ışıklı olarak konulsa. Bu yolla değerlerimizi tanıtmak daha kolay, isimleri yaşatmak daha anlamlı olur. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR