Akyürek: Konya’mıza yeni vizyon projeler için çalışacağız

Akyürek: Konya’mıza yeni vizyon projeler için çalışacağız
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Pusula Gazetesi’ne özel seçim değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Pusula Gazetesi’ne özel seçim değerlendirmesinde bulundu. Seçim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Akyürek, “Seçimlerin en başarılı şekilde yapıldığı ve sonuçlandırıldığı ülkelerin başında ülkemiz gelmektedir. Bu süreçte başarıyla tamamlandı. Tarihimizde ilk defa iki turlu bir seçim yaşadık. Uluslararası medyada Türkiye seçimi dünyanın en önemli seçimi olarak görüldü ve takip edildi. Buda ilgiyi artırdı. Bu seçim sürecinde de bir kısım manipülasyonlarla süreç yönlendirilmeye çalışıldı. Fakat milletimizin sağduyusu galip geldi. Böylece Türkiye olarak bir imtihanda daha başarıyla çıkmış olduk.” dedi.

1.jpg

“MEVKİ, MAKAM PAZARLIĞI İLE OLUŞTURULAN İTTİFAKLAR GALİP GELMEDİ”

Kazananın millet olduğunu da vurgu yapan Akyürek şu şekilde konuştu: “Cumhurbaşkanımızın milletle kurduğu ittifak, oluşturduğu gönül bağı içeride ve dışarıda oluşturulan, kin, intikam, pazarlık ittifaklarına galip geldi. Sürecin galibi böylece milletimiz oldu. Mevki, makam pazarlığı ile oluşturulan birlikteliklerin başarılı olamayacağı bir defa daha ortaya çıktı.”

3.jpg

ÖNCELİKLİ KONULAR: “DEPREM, EKONOMİ, MÜLTECİLER, ORTADOĞUDAKİ İSTİKRARSIZLIK, DIŞ POLİTİKA”

AK Parti’nin öncelikle üzerinde durmayı hedeflediği konular hakkında da bilgi veren Akyürek, “Türkiye'de siyaset kolay değildir. Ülkemizin önüne her zaman engeller çıkarılır. Osmanlı sonrası darmadağın olan Türk-İslam coğrafyasının toparlanamaması için içerde dışarda plan yapanlar vardır. Ak Parti olarak bütün problemlerin çözümü için yeni bir dönem başlamıştır. Deprem, ekonomi, mülteciler, Ortadoğudaki istikrarsızlık, dış politika öncelikli konular olacaktır.” diye konuştu.

2.jpg

“2’İNCİ YÜZYIL DÜNYADA TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK VE ŞAHLANIŞ DÖNEMİ YAŞAYACAĞIZ”

Türkiye’nin bir şahlanış dönemine girdiğinin altını çizen Akyürek, “Cumhuriyetimizin 1.Yüzyılı ülkemizde ve Dünya’da iz bırakan olaylar ve mücadelelerle geçti. Osmanlı sonrası genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, 2. Dünya savaşı, Cumhuriyetin Demokrasiyle taçlandırılması için verilen mücadeleler, darbeler, darbe teşebbüsleri ve daha nice siyasal, sosyal olaylar. Bütün bunlara rağmen milletimizin geçmişi kadar görkemli bir geleceğe yürüme mücadelesi. 1’inci yüzyılda her şeye rağmen ciddi mesafeler alındı. Vesayetin ortadan kaldırılması, milli gelirdeki artış, istihdam, üretim, ihracat, savunma sanayi ve birçok alanda önemli bir altyapı hazırlandı. Artık 2’inci yüzyıl dünyada inşallah Türkiye yüzyılı olacak ve bir şahlanış dönemini birlikte yaşayacağız. Türkiye yüzyılı kalkınmanın, üretimin, başarının, kardeşliğin, yeniden büyük Türkiye'nin yüzyılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

6.jpg

“YENİ DÖNEMDE KONYA İÇİN YENİ VİZYON PROJELER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Konya’da çoğu problemlerin çözüldüğünün de altını çizen Akyürek şunları söyledi: “Konya olarak 20 yıl önceki Konya'nın problemlerinin çoğunluğu çözüldü. AK Parti iktidarında, duble yollar, hızlı tren, doğalgaz, havaalanı, sivil apron, arıtma tesisleri, Mevlana Kültür Merkezi, yeni Stadyumun yapılması, Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı ve hidroelektrik santrali, Bozkır ve Avşar barajları, Genbos derivasyonu gibi nice büyük proje hayata geçirildi. Yeni dönemde yeni vizyon projeler için çalışacağız. Konya Çevre Yolunun tamamlanması, küçük ve orta ölçekli sulama yatırımlarının bitirilmesi, hızlı trenin diğer illere bağlanması, Alacabel tünellerinin, Kuşyuvası-Alanya yolunun tamamlanması, Demirkapı-Antalya-Derebucak-Beyşehir yolunun açılması sonrası standardının yükseltilmesi, Konya Ovasın’a yeni su imkanlarının oluşturulması, Konya sanayisinin üretim, ihracat imkanlarının daha da artırılması, doğalgazın tüm ilçeler ulaştırılması, kalkınmanın Konya'nın tamamına yaygınlaştırılması, yüksek teknoloji yatırımlarının ve savunma sanayi yatırımlarının Konya'ya kazandırılması bunlar ve daha nice yatırımlar için tam anlamıyla “Dünya Şehri Konya” için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

  • Ayşegül Mıhoğlugil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.