Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’nın 4 Atlısı İle Şarz Oldum

Konya’nın 4 Atlısı İle Şarz Oldum

PUSULA Gazetemizin yayın hayatına başlaması ile bizim arada bir bunaldığımız zaman kendi kendimize dert yanıp “Çok yoğun” dediğimiz günleri mumla aramaya başladık. Dostlarımızdan, sevenlerimizden ve inananlardan Allah bir kere razı olsun, gazetemizin odaları salonları konuklarımızla dolup dolup taşıyor.

SAYIN KERİM ÖZKUL

BİR KONUŞACAK …

Dün öğleden sonra da iki güzel insan Sayın Kerim Özkul ile 30 yıldır tanıdığım inandığım abim Uğur Kaleli “hayırlı olsun” ziyareti için gelmişlerdi. Kerim Özkul abiyi gözümün ucu ile şöyle seyrediyordum. O kızdığı zaman kükreyen, ya da bir durumu ince ince anlatan Kerim Bey artık yoktu. Bu siyaset Kerim abimizin bile ağzını dilini bağlamıştı. Sohbet sırasında iki de bir Kerim abiye lafı atıp “Abi biz konuşmayacağız, sen konuş. Sen anlat ki biz bilmediklerimizi öğrenelim” diyordum. Ama boşa diyordum, Çünkü Kerim abi cin gibi akıllıdır. Taşkentlidir. Taşkentlilerin nasıl zeki olduğunu yeniden anlatmamıza gerek yok değil mi? İşte Kerim abi bizim hiçbir pazımıza gol atmadı ama çok doluydu. Benden söylemesi seçimler bitsin, Sayın Kerim Özkul Bey çok şey söyleyecek.

ADAMIN KRALI “UĞUR KALELİ”

Başkan Uğur Kaleli için ne diyeyim? Ne diyebilirim ki? Bütün güzellikler sanki Uğur Başkan için söylenmiş. Bugün Başkan ama kendisi benim 30 yıldır abim. Onu çok sevdiğimi kendisi bildiği için buradan bir daha aynı şeyleri söylemeye gerek duymuyorum.

EĞİLMEYEN, BÜZÜLMEYEN

HEP DİK DURAN ADAM

ASLAN KORKMAZ

Bu iki büyüğümüzün hemen ardından kapımız çalındığı zaman iki gönül dostu daha gelmişti. Oda, dernek başkanlıkları, iş adamlığı, fikri, siyasi görüşü yıllarca beni hiç ilgilendirmemişti. Yıllarca hep gözüm üzerinde oldu. “Acaba Aslan abi de Konya’nın havasına suyuna uyup bozulacak mıydı?” Allah’a şükürler olsun ki hep dimdik durdu. Hiç eğilenlerden olmadı. Zaman zaman kaybetmiş gibi görünse de sonunda kazanan hep Sayın Aslan Korkmaz oluyordu. Zaten ailenin tüm fertleri kendi alanlarında örnek isimlerdi. Aile asildi. İnşallah biz gazeteciliği bıraktığımız zamanda Korkmaz aşiretinden ilk tanıdığım Sayın Kemal Korkmaz abimizden bugüne Aslan Korkmaz, Gülvezir Korkmaz, Sıtkı Korkmaz… Allah hepsinden razı olsun. Tuttukları altın olsun.

MEHMET ALİ ÇİFTÇİ’Yİ SEVERİM

TAVSİYEM SİZDE SEVİN

Ve işte dün öğle yemeği sonrası sade kahvelerimizi yudumlarken zorlandığım en tehlikeli isim Sayın Mehmet Ali Çiftçi. Bilenler bilir ama eğer hala bu şehirde Sayın Mehmet Ali Çiftçi’yi bilmeyen varsa şunu diyebilirim: Karşınızda dururken en masum, en sakin, en yumuşak başlı başarılı, hatta çok başarılı bir işadamıdır. Ancaaaak, bizden küçük bir dost tavsiyesi, “Allah cümlemizi Mehmet Ali abimizin şerrinden korusun. İyiliğine de diyecek yoktur, şerrine de.”

Ama biz herhalde son 20 yıldır birbirimizi iyi tanır biliriz. Ve bugüne kadar da asla birbirimizin değil kalbini kırmak kaşımızı bile çatmadık. İnşallah da çatmayız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşene gülen acıyandan çok bulunur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aracımızı diğer aracın çıkışını engelleyecek şekilde park etmediğimiz zaman ADAM oluruz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR