Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’nın Antalya, ya da Seydişehir girişi

Konya’nın Antalya, ya da Seydişehir girişi

Allah’ın bildiği kuldan saklamanın bir anlamı yok. Bu sütunlarda her iki güne bir şehrin sıkıntılı bir konusu dile getirmekten, ya da vatandaşın bir derdini dile getirmekten artık yoruldum. Yorulmanın ötesinde bu yazılardaki gayemizi açıklamaktan bıktım… Bıktım…

Bu şehri en az bizi yöneten yöneticilerimiz kadar seviyoruz. Yöneticilerimizin, siyasilerimizin görev süreleri bitiyor ama biz hasbelkader hâlâ aynı yerde duruyoruz.

Yanlış anlaşılmasın ama gazetecilikte bile biraz aklımız erdikten sonra Ahmet Öksüz, Halil Ürün ve Mustafa Özkafa ile bire bir çalıştık. Yani bu üç değerli isim Belediye Başkanlığı yaparken biz hâlâ “koyduğunuz yerde durup”…. Vatandaş adına sorunları dile getiriyorduk.

O zamanda bu üç Belediye Başkanı’nın kötü gazetecisi idik. Sık sık o günkü patronlarımıza şikayet edilip “Uğur Özteke bizi yargısız infaz ediyor” diyerek patrona bile hedef oluyorduk.

Tabi bu süreçte patron tarafından kibarca kapı önüne konduğumuz günler bile oldu.

Ama bugün Sayın Ahmet Öksüz’ü de fırsat buldukça ziyaret ediyorum, Sayın Mustafa Özkafa’yı da. Halil Başkan Konya’da olduğu zaman da birkaç kere bir araya geldik.

Yani… Yanisi Başkanlıklar bitince biz dost olduk.

Gelelim bugüne…

365 gün Konya’yı yazan Türkiye’de de 365 gün yerel yazı yazan tek gazeteci olarak (Şükürler olsun) Belediyelerimizi en çok eleştiren bir isim oluyoruz.

Haaa Allah için Tahir Başkan bugüne kadar hiçbir şekilde patronlarıma dolaylı ya da direkt olarak şikayet etmedi. En ağır yazılarımızı bile olgunlukla karşıladı. Bilmeyenler için açık ve net ifade edelim. Nasıl olsa Allah biliyor kul da bilsin. Bugün için Tahir Başkan ile gazeteci-başkan değil, abi kardeş olarak arası en iyi olan basın mensubu olmanın da gururunu yaşıyoruz.

…..

Ancak yine sıkıntılı bir konuyu dile getireceğiz. Bugün bunu dile getirmemizin nedeni ide duyarlı vatandaşımız “Meramlı” rumuzlu okurumuz.          

Bakın Konya’nın Seydişehir yolu girişi yani Krom kavşağında özellikle geceleri emniyet açısından çok sıkıntılı. Hiç bir önlem yok. Işıklandırma yok, işaretler hiç görünmez halde. Burada kaza da olur sıkıntılı işler de. Elli defa yazdık. Ha bir de 51 olsun diye bir kez daha yaşadık.

SOSYETE PAZARI SIKINTISI

Bazı okurlarımızdan ya da Sosyete Pazarı esnafından sürekli mesajlar, mailler ve fotoğraflar almaya başladık. Çarşı esnafı şöyle diyor; “Selçuklu Sosyete Pazarı’nda vatandaş otopark sorunu yaşıyor. Pazarın kurulduğu yerin tam karşısındaki otopark alanını Selçuklu Belediyesi hiçbir neden göstermeden park alanı yaptı. Etrafını bir metre derinliğinde kazıp sosyete çarşısına alış veriş yapmaya gelen vatandaşlara adeta park sorunu yaşatıyor. Vatandaş acil çözüm bekliyor.”

 

img-20140902-wa0009.jpg

Biraz kurcaladık. Bölge esnafı hatta KTO, sosyete pazarına kesinlikle karşı imiş. Bunun üzerine Selçuklu belediyesi kamuya ait olan bu park alanının etrafını kazmış. Doğru. Hatta şimdi burayı tel ile çevirecekmiş.

Çünkü burası sosyete pazarına ait değilmiş.

Ben bu kadar anlayabildim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gitmek istediğiniz noktaya bir gecede ulaşamayabilirsiniz, ama yönünüzü gitmek istediğiniz yöne çevirebilirsiniz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konuşurken nerede durmamız gerektiğini bildiğimiz zaman ADAM oluruz.  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR