'Konya'nın denizi, Akdeniz'in yaylası' sloganı tescillendi

'Konya'nın denizi, Akdeniz'in yaylası' sloganı tescillendi
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesinin, "Konya'nın denizi, Akdeniz'in yaylası" sözü için marka tescili aldığı bildirildi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye olarak ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini anlatan "Konya'nın denizi, Akdeniz'in yaylası" sloganının tescil edilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne resmi başvuruda bulunduklarını söyledi.

Sloganın, 6 aylık bir sürenin ardından Enstitü tarafından Beyşehir Belediyesi adına marka değeri ve kullanım hakkı olarak tescil edildiğini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"Beyşehirimiz, Türkiye'nin, en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındıran, son dönemde 'dünyadaki cennet' olarak da nitelendirilmeye başlanan ender doğal güzelliklere sahip bir ilçemiz. 33 adayı içerisinde barındıran gölümüze 'Beyşehir Gölü' demiyor, artık 'deniz' diyoruz. Beyşehir, ilçeye sınırı bulunan Akdeniz illerinin de yaylası konumunda. Bu bakımdan Beyşehir, özellikle yaz dönemlerinde çok ziyaretçi çekiyor. Akdeniz'den bu dönemde ilçenin yüksek kesimlerine nefes almaya, oksijen depolamaya geliyorlar."

Beyşehir bölgesinin hem Konya'nın "sahili ve denizi", hem de Akdeniz Bölgesi'ndeki illerin "yaylası" olduğunu anlatan Özaltun, bu nedenle sürekli kullandıkları "Konya'nın denizi, Akdeniz'in yaylası" sloganını tescil ettirdiklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.