Konya'nın dev projeleri hızlanıyor

Konya'nın dev projeleri hızlanıyor
DSİ 4. Bölge (Konya) Müdürü Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcısı H. Koray Bilgi ve ilgili personel, “Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı”, “AHİ (Apa Hotamış İletim) Kanalı” ve “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması” projelerinde incelemelerde bulundu.

DSİ 4. Bölge (Konya) Müdürü Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcısı H. Koray Bilgi ve ilgili personel, “Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı”, “AHİ (Apa Hotamış İletim) Kanalı” ve “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması” projelerinde incelemelerde bulundu. Bölge Müdürlüğü Heyeti incelemelerine; Konya il merkezi, Çumra ilçesi ve İçeri Çumra beldesinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarını karşılayacak proje kapsamında bulunan “Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı” şantiyesinde yapılan toplantı ile başladı. Toplantıda, projenin genel bir değerlendirmesi yapıldı.

Buradan, AHİ (Apa Hotamış İletim) Kanalı çalışma sahasına geçen heyete yüklenici firma yetkilileri tarafından işin ilerleyişi ve çalışmalarda gelinen aşama hakkında bir sunum yapıldı. Darboğazlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Bölge Müdürü Birol Çınar, araç parkının güçlendirilmesi ve çalışan personelin takviye edilerek işlerin hızlandırılması konularında ilgililere talimat verdi. Bölge Müdürlüğü Heyetinin bölgedeki incelemesi “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İnşaatı” çalışmalarının yerinde incelenmesinin ardından, şantiye binasında yapılan toplantı ile sona erdi. Düzenlenen toplantıda; Bölge Müdürü Çınar, sahada yapılan incelemelerde görülen eksiklikler konusunda uyarılarda bulundu. İşlerin programa uygun yürütülmesi konusunda talimat verdi.

dev-projeler-(2).jpg

PROJELER:

Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı İkmal İnşaatı;

Konya’nın 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak. İşin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80.

Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı;

Proje ile Çumra ve Karapınar Ovaları’nda halen yeraltı suyu ile yetersiz sulama yapılan veya hiç sulanamayan 1 milyon 920 bin dekar arazi suya kavuşacaktır. İşin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 99 olarak açıklandı.

Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İnşaatı;

Afşar Hadimi ve Bağbaşı Barajlarının yaz akımları kullanılarak Göksu Nehri boyunca 1 kasaba ile 19 köye ait yaklaşık 31 bin 210 dekar tarımsal arazinin kapalı sistem sulama şebekesi ile sulanması amaçlanıyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 25 seviyelerinde.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.