Konya'nın En Büyüğü Olacak!

Konya'nın En Büyüğü Olacak!
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Konya’nın merkez Meram ilçesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü’ne yapılacak Konya’nın en büyük camisinin proje alanında incelemelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Konya’nın merkez Meram ilçesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü’ne yapılacak Konya’nın en büyük camisinin proje alanında incelemelerde bulundu. 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Konya’nın en büyük camisinin inşaatı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’ndeki toplantıya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar katıldı. Rektörlükteki toplantıdan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve beraberindeki heyet, NEÜ Köyceğiz Kampüsü’ne gelerek caminin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar’ın iş birliğiyle yaptırılacak olan cami Konya’nın en büyük camisi olacağı belirtildi. 

MERDİVEN ALTINDAN KÜLLİYEYE
Bu caminin mimarisi, kapasitesi ve farklı özelikleriyle Konya’ya yakışacağını belirten Başkan Yardımcısı Dr. Keleş, “Eskiden üniversite öğrencilerimiz, merdiven altlarında ve zor şartlarda ibadetlerini yapıyordu. Şimdi ise külliye ortamında ve çok nezih ortamlarda ibadet yapma şansına eriştiler” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, cami inşaatının en kısa sürede başlayacağını belirtti. 
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, caminin Meram’a hakim bir tepede 4 bin 500 metrekarelik bir alanda 3 katlı bir külliye olarak inşa edileceğini kaydetti. Hayırsever Kemal Akpınar da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Başkan Fatma Toru ve Rektör Muzaffer Şeker’e teşekkür etti.

CAMİNİN ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR
Selçuklu mimarisi, Osmanlı mimarisi ve modern mimariden izler taşıyacak cami, Konya’nın en büyük camisi olacak. Abdest alma yerleri çok güzel ve modern olacak. Birisi abdest alırken diğerinin suyu onu rahatsız etmeyecek. Ayakkabılıklar da farklı olacak. Ayakkabı konulunca kırmızı ışık yanacak, boşken yeşil ışık. Ayakkabılıkların arkasındaki havalandırma sistemi ile ayakkabı kokusunun yayılması önlenecek. Camide ayrıca avize olmayacak ve gizli ışıklandırma ile aydınlatılacak. Hanımlar mahfili de çok güzel olacak. O kısma da hanım sahabelerin isimleri yazılacak. Böylelikle ilk defa bir camiye hanım sahabelerin isimleri yazılmış olacak. Cami içine 40 hadis yazılacak. 10’u itikat, 10’u ahlak, 10’u ibadet, 10’u da muamelat ile ilgili olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.