Konya’nın En İyi Öğrenci Yurdu Ödülü Kıvılcım'a

Konya’nın En İyi Öğrenci Yurdu Ödülü Kıvılcım'a
Konya’ya büyük bir yatırım olan Kıvılcım Yurtları, diğer yurtlardan farklı olarak öğrencilere beş yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor

Konya’ya büyük bir yatırım olan Kıvılcım Yurtları, diğer yurtlardan farklı olarak öğrencilere beş yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. Tıpkı evindeymişçesine bir rahatlık sunarak her yönden ayrıcalık sunuyor. 2012-2013 öğretim yılında Bosna-Hersek Mahallesi’nde hizmete açılan Kıvılcım Yurtları, 2013 Vizyon Ödülleri’nde Yılın En İyi Öğrenci Yurdu, 2014 Mevlana Hoşgörü ve Barış Ödülleri’nde tekrar aynı ödülü alan Kıvılcım Yurtları’nın ilerleyen zamanlarda yine Bosna-Hersek Mahallesi’nde ikinci şubesi açılacak. Hizmet anlayışı, kaliteli personeli, güvenliği, dizaynı, konumu ve birçok özelliği ile ön plana çıkan Kıvılcım Yurtları’nın kısa bir zamanda böylesine büyük bir başarıyı yakalamasının sırrını Genel Müdür Döndü Helvacı ile konuştuk.

Röportaj: Emine Şeyma Yıldız

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Samsunluyum. 26 yaşındayım. 2011 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldum. Üç yıldır Kıvılcım Yurdu’nun Genel Müdürlüğünü yapıyorum.

Kıvılcım Yurtları ile nasıl tanıştınız?

Üniversiteden yeni mezun olduğum zamanlar iş arayışındayken bir tanıdığım vesilesiyle buraya geldim. Olumlu dönüş yaptılar ve göreve başladım. Yurdun açılmasına bir hafta kala orada işe başlamam benim için dönüm noktası oldu, beklemiyordum.

img_7148-panorama.jpg

Kıvılcım Yurtları’nı sizden dinlemek isteriz. Tanıtabilir misiniz bizlere?

2012-2013 öğretim yılında Bosna-Hersek Mahallesi’nde hizmete açılan yurdumuz 665 kişiye hizmet vermektedir. Biraz klasik olacak ama hizmetiyle, donanımıyla, bina yapısıyla beş yıldızlı otel konseptinde. 262 odalı yurdumuzda 1, 2, 3 ve 4 kişilik odalarımız var. Yurdumuzda öğrenci için her şey düşünüldü. 30 m2 büyüklüğünde odalarımızın içinde herkesin ayrı çalışma masası, kitaplıkları var. Onun dışında sinema, spor salonları, bahçemiz, terasımız, kantinimiz, ferah bir yemek hanemiz var. Bizi en çok öne çıkaran özelliğimiz güvenlik. Kapıda 24 saat güvenliğimiz oluyor, parmak izi sistemiyle giriş-çıkış yapılıyor. Hem yurdun içinde hem yurdun dışında 80 kameramız var. Öğrenci saat kaçta girmiş, kaçta çıkmış, kaç kere giriş yapmış, bunların tamamı yurda özel yapılan program sayesinde takip edilebiliyor. Öğrenci yurda gelmediğinde, evci dilekçesi yazdığında ailesine haber ediliyor. Veliler kızlarını gözü kapalı bir şekilde emanet edebiliyorlar. Çünkü biz güvenlikten asla taviz vermiyoruz. Kıvılcım Yurtları gelene kadar “öğrenci nasıl olsa her yerde kalır” mantığı vardı. Biz bu mantığı değiştirdik. Yurdumuz otel olarak hizmet verebilcek kapatiseye sahipken yurt olarak değerlendiridldi. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

sam_1932.jpg

Kıvılcım Yurtları’nı diğer yurtlardan farklı kılan, öne çıkaran özellikleri nelerdir?

Hizmet anlayışımız, kalitemiz, beş yıldızlı otel konforunda olmamız, güvenliğimiz, 24 çeşit açık büfe kahvaltımız, günlük oda temziliği yapılması, 20 dakikada bir servisimizin olması, ücretsiz çamaşır yıkama, kurutma, ütü salonlarımızın olması bizi farklı kılıyor. Personel anlamnında da fark yaratıyoruz, kaliteli personele sahibiz. Biz öğrenciye müşteri değil misafir gözüyle bakıyoruz. Bizimiçin öncelikle öğrenci memnuniyeti sonra kurum memnuniyeti daha sonra da personel memnuniyeti önemli. Öğrencilerimiz genel olarak iyi bölümlerde okuyan, başarılı öğrenciler. Bu da bizim gurur kaynağımız.

Bildiğimiz kadarıyla ikinci şubeniz yapılıyor. Biraz da oradan bahsedebilir misiniz?

İkinci şubemizi erkek öğrenciler için yapıyoruz. Açılışı 2016-2017 öğretim yılında gerçekleşecek.

Kıvılcım Yurtları çok kısa zamanda adından söz ettirerek önemli ödüllere layık görüldü. Nedir bu başarının sırrı?

Başarı kesinlikle tesadüf değildir. Yapmak için bir şeyi yaparsanız bu başarı getirmez. Üç yıllık bir emek değil bizimkisi, inşaatından başlayan bir emek. Bizim yurt dolsun, sonra ne olacaksa olsun gibi bir düşüncemiz olmadı. Önemli olan yurttaki öğrencilerin sürekli değişmesi değil, yurttaki öğrencilerle yola devam edebilmektir. Öğrenci ne kadar iyiyse siz o kadar iyisinizdir. Tabi ekip işi de önemli… Ekibinizin kaliteli olması gerekiyor. Yakın zamanda kayıtlara başladık ve kaydın ilk günü sabahın altısında yurdun önünde kuyruk vardı. Gece 12’ye kadar devam etti. O gün yurdun yüzde 60’ını doldurduk. Bana göre erken kayıtlarda bu kadar fazla kayıt almak bir ilktir. Bu da başarımızı gösteren en iyi örnek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.