Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya'nın Geleceği

Konya'nın Geleceği

Evvelki gün "Kayseri'nin Geleceği" adlı bir toplantı yapıldığını öğrendik ulusal basından. Aslında verilen haber Bakan Mustafa Elitaş'ın o toplantı vesilesiyle Rusya hakkında yaptığı açıklamaydı. Bizi ilgilendiren kısmı ise o açıklamadan ziyade Kayseri'nin geleceği toplantısının içeriği.

Tabii bu konuya değinmemin ana sebeplerinden bir tanesi de dün AK Parti il teşkilatının geç de olsa yaptığı organizasyon.

Geç de olsa diyorum zira 1 Kasım seçimlerinin üzerinden 37 gün geçmiş ülke gündeminde ne seçim kalmış ne de seçimden önceki ortam. Yine de olumlu bir gelişme. Böyle bir şey hiç yapılmayabilirdi. Yine 'en azındancı' mantığımız devrede!

Detayları bugün basından okursunuz. AK Parti il Başkanı Musa Arat konuştu toplantıda sadece. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e mikrofon uzatır gibi yapsa da o bu daveti kibarca geri çevirdi. Hakeza başka bir vekil de konuşmak istemedi. Toplantı öncesi Selçuk Başkan (Öztürk) ile Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın samimi sohbeti gözlerden kaçmadı.

Neyse kulisi bırakalım da sadede gelelim. Evet, bu başlığı atmamızın ana nedeni muhtemelen takip etmiş olacak ki Musa Bey'in konuşmasının birkaç yerinde "Konya'nın Geleceği" tamlamasını kullanmasıydı.

Kayseri... Şehir olarak belki de hep yarıştığımız, kimine göre zıtlaştığımız ebedi dost ezeli rakibimiz... Kıskanmamalı aslında. İmrenmeli ya da örnek almalı. Zeka ürünü her şey takdire değer zira. Onlar da bizim gibi bir lider çıkardılar. Ve nimetlerini topladılar/topluyorlar.

Seçimlerin üzerinden 1 ay geçmiş; adamlar kendi içerisinde organize olmuş, bakanını vekilini başkanlarını toplayıp Kayseri'nin geleceğini konuşmaya başlamışlar. Haliyle merkezi hükümete verdikleri desteğin karşılığını nasıl alacaklarını istişare ediyorlar.

Şehir olarak kendi gündemimizi oluşturamamak gibi bir sıkıntımız var. Protokol ve basın olarak böyle bir gündem maddesinde  bir araya gelebilsek emin olalım Konya şuan ki yerinden çok daha ilerde olabilir.

Gelecekten kastın sadece yatırımlar olmadığını da ifade etmek gerekiyor. İşin sosyal ve kültürel boyutu hepsinden daha önemli. Konya, Musa Bey'in de ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de bir daha asla ulaşılamayacak bir rekora imza attı.

Bunun karşılığını beklemek şimdi en doğal hakkımız.

Şehir,  Ankara'da hiç görmediği şekilde temsil ediliyor. Başbakanı, komisyon başkanları, sayısı sadece Konya'dan seçilenlerle sınırlı olmayan vekilleri...

Hazır tam zirveye çıkmışken birilerinin organizatörlüğünde (Ki en münasibi İl Başkanı Musa Bey) Konya'nın 5, 10 ve 20 yıllık yakın geleceğini tanzim etmenin tam zamanıdır. Her şey il başkanının avuçları arasında. Bakalım nasıl bir sınav verecek? Takipçisi olacağız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR