Konya'nın gücü birlik ve beraberliğinden geliyor

Konya'nın gücü birlik ve beraberliğinden geliyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tarih Akyürek, Konya merkez ve ilçelerdeki basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile iftarda bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tarih Akyürek, Konya merkez ve ilçelerdeki basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile iftarda buluştu. Basın mensuplarını Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda düzenlenen iftarda konuk eden Başkan Akyürek, Konya’nın basın yayın açısından şanslı bir il olduğunu söyledi. Konya’nın son yıllarda gelişip güzelleştiğini ve büyüdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’mız her alanda belli bir mesafe aldı. Bunun basın-yayın alanında da aynen gerçekleştiğini görüyoruz. Konya’mızın tanıtımında, gelişiminde rol oynayan tüm basın mensuplarımıza, gazete, televizyon, radyo, internet sitesi, ajans temsilcisi arkadaşlarımıza, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Medeniyet Okulu, kent kültürü ve kentlilik bilinci oluşturma çalışmalarında destek veren basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Akyürek, Konya basının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin şehre güç vereceğini, belediye yatırımları ve projelerde büyük destek olacağını kaydetti. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, adeta toplu saldırı altında olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Tarih boyunca birçok büyük mücadele ve birçok saldırıyı başarıyla geriye püskürttük, birçok mücadeleyi kazandık. Bu mücadeleyi de kazanacağız. Kurtuluş Savaşı’nda Türk basını o dönemki büyük mücadeleye önemli destekler vermiş, bilhassa Konya basınının çok önemli ve olumlu bir rolü olmuştur. Bugün verilen yeni istiklal ve büyük Türkiye mücadelesinde de aynı şekilde milli basının, milletiyle birlikte hareket eden basının ki, bu tarifin içine Konya basını bir bütün olarak zaten giriyor, önemli bir desteği olacaktır, olmaktadır” diye konuştu.
Konya’nın en büyük gücünün birlik ve beraberliğini koruması olduğunu, bunu iftar sofralarında da gördüklerini dile getiren Başkan Akyürek, herkesin Ramazan ayını tebrik etti. Programa, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Basın Konseyi Başkan Vekili Celalettin Boyalı, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Ahmet Kayır, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Kenan Arvas, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Özden Konur, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, gazete sahipleri, haber ajansları ile merkez ve ilçelerdeki televizyonların, dergilerin, radyoların, internet sitelerinin yöneticileri, yaygın basın temsilcileri katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.