Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’NIN HAVASI SAĞLAM ELLERDE, RAHAT YATIN …

KONYA’NIN HAVASI SAĞLAM ELLERDE, RAHAT YATIN …

Dün sahur vakti yaklaşırken durduk yerde kendi kendimize yine sıkıntı yaptık. Kimse kusura bakmasın ama bir iki akıllının “Konya’da uçaklar alçak uçuş yapıyor” söylentisi bir grup insanımızı yollara düşürmüş.

O anlarda bize de cep telefonundan yazan dostlarımız neler olduğunu, yine ortalığın karışıp karışmadığını soruyorlardı. Allah korusun böyle bir şey yoktu ama olur mu olur? Paniği bize de bulaştı. Biz de sağı solu aramaya başladık. Bu kez bizim aradıklarımız paniklemeye başladı ve olumsuz hiçbir şey duymadıklarını söylüyorlardı.

Böylece ortalık gittikçe karışıyordu.

Bu arada bizi ulusal basında çıkan habere yönlendiriyorlardı. Haber sitelerinin attıkları başlıklar gerçekten ürkütücü boyutta idi.

İşte sosyal medyadan bazı haberler

“Bazı Konyalıların savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını ileri sürmesi üzerine teyakkuzda olan vatandaş sokağa döküldüğü ileri sürülerek sosyal medyadan bir resim paylaşıldı.

Millet teyakkuzda! 'Alçak uçuş' söylentisi şehri sokağa döktü!

Konya'da darbe söylentisi vatandaşı ayaklandırdı. Sosyal medyada hızla yayılan iddianın ardından Konyalıların havaalanına gittiği iddia edildi. Sosyal medyadan 15 Temmuz'a ait olduğu da iddia edilen bir resim paylaşıldı ve Konyalıların darbe söylentisi üzerine ayaklandığı ileri sürüldü.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları jet seslerinin rutin uçuş yaptığı veya tatbikat olabileceği ve her hangi bir sorunun olmadığı iddia edildi. “

…………………

Dedik ya bizde kendi çapımızda Konya’daki Ankara’daki dostlarımızı aramaya başladık. Bu işler olurken şehrimizde Sayın Valimizin de sürekli olarak bilgilendirildiği öğrendik. Şehri yönetenler devlet adamlığının vakuru ve şuuru içerisinde her şeyi kontrol altında tutuyorlardı.

Olumsuz hiçbir şey yoktu.

…………………….

Bundan sonrasını size özel bilgiler olarak aktarmak istiyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın en gözde kahraman pilotları Konya’da.

O korkuların nedeni ise bu isimsiz kahramanlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızı sahurda güvenle Ankara’dan İstanbul’a götürmüşler ve daha sonra da kendileri yine Konya’ya şehrimize dönmüşlerdi.

Belki o saatlerde ayakta olan ve hâlâ 15 Temmuz Darbe girişiminin ağır sendromunu yaşayan bazı vatandaşlarımız bu uçakların havaalanına iniş sesini duymuşlardı.

Olay tamamen bundan ibaretti.

O anlarda Konya’nın semalarından bir başka uçak geçmemiş bir başka uçak da iniş yapmamıştı.

………………

Zaman zaman cümlelerin arasına bazı önemli istihbarat bilgilerimizi sıkıştırıyorum. Ve mutlaka dikkatli gözlerden kaçmamıştır diye de seviniyorum. Ama o panik hatta bizi bile korkutan anlardan sonra sizlerle şu bilgiyi biraz daha açık ve net paylaşalım.

Konya ve Ankara özellikle hava sahanlığı konusunda artık emin ellerde. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan gerek yurt içi gerekse yurt dışı uçak seyahatlerinde kendisini havada koruyan filo ve bu filonun komutanları Konya’da. Bizim Konya’daki bu değerli kahraman pilotlarımız Cumhurbaşkanımızın da en güvendiği komutanlar.

Lütfen bunu bilelim. Cumhurbaşkanımız güvendikten sonra ne olur sade vatandaşlar olarak biz de artık bu kahramanlara güvenelim. Söylenti ya da şüphelerimizi birbirimize ileterek panik yapmadan direkt polis, asker, MİT yani güvenlik güçlerine ya da her zaman her ortamda herkesin rahatça ulaşabildiği Sayın Valimize iletelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cesaret zafere, kararsızIık tehlikeye, korkakIık ise ölüme götürür

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Saat 23.50’de kardelen kavşağında 42.DUN.1. plakalı özel otomobil, kırmızı ışıkta süratle geçerek hareket halindeki diğer araçları ve sürücüleri tehlikeye düşürmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR