Konya’nın İlk Uluslararası Beton Kalıp Markası

Konya’nın İlk Uluslararası Beton Kalıp Markası
Konya’nın İlk Uluslararası Beton Kalıp Markası: “AKDAŞ BETON KALIP”

Çocuk yaşlarda çırak olarak demir-doğramacılığa başlayan Ramazan Akdaş, askerlikten sonra kalıpçılık sektörüne girerek 1991’de kendi işini kurmuş. 2003 yılında ise yakın akrabası olan Mehmet Akdaş ile ortak olarak dev marka olmanın ilk adımını atmış. Kalıpçılık deyip geçmeyin, onlar sıradan bir kalıpçı değil. Kişiye özel tasarımlar yaparak fark yaratıyorlar, butik kalıpçısı olarak bugüne kadar çok özel projelere imza atmışlar. Akdaş Beton Kalıp’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akdaş bize şirketin kapılarını açarak yakından tanıttı. O halden buyurun, hep beraber tanıyalım.

Röp: Emine Şeyma Yıldız

ak-(2).jpg

Akdaş Beton Kalıp Şirketi’ni sizden dinlemek isteriz…

1991 yılında temelleri atılan şirketimiz inşaat beton kalıp sektöründe, 24 yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermektedir. Üretime 60 metrekare bir alanda başladık, bugün 2.500 metre karelik alanda ortağım Mehmet Akdaş ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Konya, İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Sakarya, Batman, Antalya başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok noktasında güçlü pazar ağı kurmuş bulunmaktayız. Pazar ağını genişletmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede uluslararası pazarda da yer edinmeyi başaran şirketimiz Almanya, Fransa, Karadağ Romanya, Çeçenistan, Kıbrıs, Libya, Suudi Arabistan ve Irak gibi ülkeleri de pazar ağına dâhil etmiştir. Kalıp sektöründe, üretim gücünü artırmak amacıyla, her zaman kendini güncelleyen şirketimiz makine gücünü artırarak ARGE çalışmalarına büyük yer vermiştir. Sektördeki haklı yerimizi kaliteden taviz vermeden, üretmiş olduğumuz birçok ürünün patentini elimizde bulundurarak, firmamızın ve müşterilerimizin kendi pazarında hakkını korumaktayız. Konya’nın ilk uluslararası beton kalıp markasıyız, sektörünün en büyüğü olarak yılda yüzde 30 büyüme oranı belirledik. Kaliteyi benimseyen, farklılık isteyen, maliyet hesabı yapan kesime hizmet veren firmamızın, üretimini yaptığı kalıpların, demir, beton ve inşaat imalatı uygulamaları için sektörde duyulan ihtiyaç nedeni ile Akdaş Beton Kalıpları’nın iştiraki olarak Mimars Yapı Mühendislik şirketi adı altında uygulama ekiplerimiz kurulmuştur. Bu birimimiz ile kalıplarımızın uygulamasını gerçekleştirmekte olup alanında uzman personellerimizle müşterilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Butik kalıpçılık da bir numarayız.

ak-(1).jpg

Sizi diğer firmalardan farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Ülke genelinde bizim gibi ürün yelpazesi geniş olan bir firma daha görmedim. Bahçe, minare, balkon ve merdiven kalıplarını bir arada yapmak meşakkatli bir iş… Bunu sadece biz yapıyoruz. Hammaddelerimizi en kaliteli yerlerden alıyoruz, beş yıldır ürünlerimize zam yapmıyoruz. Altyapımız çok iyi, güven sorunu yaşamadık şimdiye kadar. Müşterilerimize çözüm ortağı oluyoruz, özel tasarımlar istediklerinde onlara en iyi şekilde yardımcı oluyoruz.

Sadece Konya ile sınırlı kalmayarak yurt içi ve yurt dışında pazar ağınızı genişlettiğinizi duyduk. Bu başarınızı neye borçlusunuz?

Ürünlerimizi neredeyse ülkenin tamamına ulaştırabildiysek bu şüphesiz başarımız sayesindedir. Yurt dışında ses getirmemizin nedeni ise bu sektörde alternatifimizin olmaması diyebilirim. Bizi tanıyan, bilen müşterilerimizin memnuniyeti sonucu bizi tercih edenler sürekli artmaktadır.

Türkiye’nin kendi içerisinde yaşadığı sorunların dışarıya yansıması, devletin diğer ülkelerle ters düşmesi gibi nedenler yurt dışına ihraç yapan bir şirket olarak sizi etkiledi mi?

Potansiyelde boşluk çok olduğundan biz minimum seviyede etkileniyoruz. Çünkü rekabet ortamı yok denecek kadar az.

ak-(3).jpg

Fuarları mutlaka takip ediyorsunuzdur. Katıldığınız fuarlardan bahsedebilir misiniz?

Ankara ve İstanbul’daki yapı fuarlarına mutlaka katılıyoruz. Konya’da fuar anlamında ciddi eksiklikler var.

Sektörün 2014 değerlendirmesini yapabilir misiniz? Nasıl geçti?

2014 yılında %70’lik bir büyüme elde ettik, bu bizim için çok iyi bir rakam. Bu bir risk oluşturdu ama üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Bundan sonraki hedeflerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

İnşaat kalıpları üretimine yoğunlaşıp o alanda da büyümeyi planlıyoruz. Akdaş’ın bünyesinde şirketler kurma gibi bir projemiz var.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.