Konya'nın tercihi palamut

Konya'nın tercihi palamut
Kurban Bayramı’nda balıklar tezgâhlarda kalmıştı bayramın geçmesiyle birlikte vatandaşın balığa olan talebi tekrar arttı. Esnaf artan talepten memnun olduğunu belirtti.

Hafta sonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar mutfak alışverişi için pazarların yolunu tuttu. Uzmanlar tarafından sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen balığa talep oldukça fazla. Konyalının tercihi şu sıralar hamsi ve palamuttan yana olsa da tezgâhlarda, levrekten çupraya istavritten sazana kadar pek çok çeşidi taze olarak bulmak mümkün.

“TERCİH HAMSİ VE PALAMUT”

Kurban Bayramı’nda balık satışlarında durgunluk yaşandığı için balıklar tezgâhlarda kalmıştı. Sezonun açılmasının ardından balık satışlarında bir patlama yaşanıyor. Balıkçı Veysel Karabayır, palamut akını olduğunu vurguladı. Karabayır, “Konyalı’nın balığa ilgisi oldukça yüksek özellikle palamuda ve hamsiye yoğun bir istek var. Tezgâhlarımızda gün sonu hamsi ve palamut kalmıyor bu satışlar da bizim yüzümüzü güldürüyor” dedi.

“KONYALI BALIĞA DÖNÜŞ YAPTI”

Balıkçı Veysel Karabayır, özellikle Kurban Bayramı’nın geçmesiyle birlikte etten sıkılan Konyalılar’ın balığa dönüş yaptığını belirtti. Karabayır, tezgâhlarda yerini alan balıkların fiyatlarını şu şekilde sıraladı; Hamsi 5 lira, deniz levreği 22 lira, çupra 15 lira, uskumru 10 lira sazan 12 lira yerli palamudun tanesi 6 lira, ithal palamudun kilosu 10 lira, istavrit 7–10 lira ve  çinekop 15 lira (Dilhan Türker)

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.