Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Konyaspor 7 Bitirdi

Konyaspor 7 Bitirdi

Erciyesspor mağlubiyetinden sonra 7 maçtır kaybetmeyen Torku Konyaspor'un bu başarısındaki en büyük pay kuşkusuz Aykut Kocaman'ın. "Gol yemediğimiz sürece atmasak da önemli değil" diyen Kocaman, Ömer Ali Şahiner-Ali Turan-Vukovic ve Mehmet Uslu'dan sağlam bir savunma hattı kurdu ve dediği gibi, az gol yiyerek 7 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Bu sezon Konyaspor haricinde bunu başaran 6 takım daha var. Fenerbahçe 14, Galatasaray 12, Trabzonspor 8, Beşiktaş, Bursaspor ve Başakşehir ise 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan takımlar. Yani Konyaspor ligin kalburüstü takımlarının yakaladığı bir başarıyı elde etti. Yeşil Beyazlılar aynı zamanda 2. yarıda topladığı 21 puanla ligin en iyi 5. takımı. İyi bir golcü de olsaydı bu takım çok rahat Avrupa'ya oynayabilirdi. Zira Rangelov, Marica ve Hasan Kabze'nin yalnızca 12 golü bulunuyor.

Fikstür Konyaspor'a Yarıyor

ÜNTV'de Hasan Hüseyin Köse'nin sık sık dile getirdiği bir söz var: "Rakiplerin Konyaspor ile oynadıktan sonra Galatasaray ile karşılaşacak olması Konyaspor'un işine geliyor. Önemli oyuncular Galatasaray maçında oynamak için Konyaspor maçında cezalı duruma düşüyor." Kesinlikle katılıyorum. Özellikle son maçlardaki istatistikler de bu sözün doğruluğunu ispatlar nitelikte. Fenerbahçe maçında Caner Erkin, Trabzonspor maçında Mehmet Ekici, Akhisar maçında Bilal Kısa cezaları nedeniyle forma giymediler. Konyaspor da bu maçlarda 7 puan topladı.

Şampiyonu Konyaspor Belirleyebilir

Son zamanların en heyecanlı ligine tanıklık ediyoruz. Kafa kafaya şampiyonluğa oynayan 3 takım... Beşiktaş ve Galatasaray'ın oynayacağı Konyaspor maçları... Daha önce Fenerbahçe'ye çelme takan Konyaspor, Beşiktaş ve Galatasaray'a da aynısını yapabilir. Yeşil Beyazlılar, hemen hemen her maç gol yiyen Galatasaray'a gol atar, Beşiktaş'tan da son zamanlarda en iyi yaptığı şeyi, iyi savunma yaparak gol yemezse iki takımdan da puan alabilir ve şampiyonluğa direkt etki edebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR