Konyaspor altyapısı, yabancı dil öğreniyor

Konyaspor altyapısı, yabancı dil öğreniyor
Konyaspor altyapısındaki gençler, American Life ile yapılan anlaşma neticesinde İngilizce kursuna başladı

Son dönemlerde yakaladığı başarılar ve katıldıkları sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi, son olarak bir ilke daha imza attı. Yeşil-beyazlılar İngiliz futbol devi Arsenal’in ortaklarından American Life ile anlaşma sağladı. Daha önce Bursaspor ve Eskişehirspor ile anlaşmalı olarak çalışan American Life, bundan sonraki süreçte Konyaspor altyapısındaki gençlerin gelişmesine de yardımcı olacak.

‘PROJESİ 5-6 AYDIR SÜRÜYORDU’

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Konyaspor Altyapı Menajeri Taner Ay, “Yaklaşık 5-6 aylık bir süreçte American Life ile görüşmeler yapıyorduk. Buradaki temel amaçlarımız altyapıdaki çocuklarımızın A takıma çıktığı zaman yabancı oyuncularla nasıl konuşması gerektiğini bilmeleri. Bu konuda tüm altyapı gençlerimizin bu fırsattan istifade etmesini sağlayacağız” dedi.

EĞİTİM FUTBOL TERİMLERİ ÜZERİNDEN BAŞLIYOR

İngilizce eğitiminin futbol terimleri üzerinden başladığını ifade eden Taner Ay, “Şu an oyuncularımızın seviyeleri tespit edildi ve ona göre çalışma programları çıkarıldı. Zaten sisteme göre de öncelikli olarak futbol terimleri üzerinden hareket edilecek. Daha sonra genel konuşmaya yönelecekler. İnşallah kulübümüz ve sporcularımız açısından iyi bir eğitim olur” dedi.

OYUNCU VE ANTRENÖRLER BAŞLADI

Taner Ay, son olarak U14, U15 ve U16 yaş gruplarının eğitimlere başladığını ifade ederek, çok kısa bir zamanda antrenörlerin de başlayacağını belirtti.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.