Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konyaspor amatör branşlarda niye yok?

Konyaspor amatör branşlarda niye yok?

Güzel bir pazar gününde güzel olmayan bir konu başlığı ile yine siz değerli okurlarımız, vefalı dostlarımız ile birlikteyiz.

Türkiye’de pazar demek aslında spor demektir değil mi?

Gelin o zaman sezon sonu olmasından da istifade ederek bir yaraya parmak basalım. Dahası sizlerden gelen dikkat çekici bir konuyu tatilden istifade ederek paylaşalım.

Çünkü Konyaspor’un yaşadığı bu tarihi sezon sonrası bu tür yazıları yazmak biz gazeteciler için oldukça sıkıntılı işlerdir.

Böyle günlerde kimse eleştiriyi kabul etmez.

Ama bir okurumuzun bu konudaki hassasiyeti aslında ders çıkartılması gereken bir durum olduğu için çok dikkatimizi çekti doğrusu.

Bakın bir okurumuz derdini bizlerle nasıl paylaşmış

“KONYASPOR, KONYA HALKIYLA HİÇ BÜTÜNLEŞEMEDİ

Yıllardır Konyaspor futbol takımı hiçbir amatör kümeye yardımda bulunmadı. Buna kendi alt yapısındaki sporcularda dahil. Yaz ayları gelince de bu halkı soymaktan başka bir şey yapmadı. Yıllarca Konyaspor alt yapısına sporcu yetiştireceğini belirterek yüzlerce çocuğu parayla yazları para ile çalıştırdı.

Yıllar sonra 1. Ligde bulunan basketbol takımını bedava olarak kendi bünyesine istemeyerek kabul etti. Ona da sahip çıkmayarak ligden düşmesine bilerek göz yumdu. Profesyonel takım bünyesinde ise Konyalı sporcu sayısı 1-veya 2 yi geçmemekte.

Diğer sporcular ise oradan buradan devşirme toplama ile oluşturulan bir takım. Bu takım Ligde 3. olsa ne olur 1. olsa ne olur. Çünkü içinde kendisinden başka ne alt yapıya nede amatör spora hiçbir destek vermemektedir.

Bir şehrin takımı o şehrin bütün sporcularına kucak açtığı sürece var olur. Tribünlerin doluluğuna bakmayın. Türkiye liseler şampiyonası ve u-17 yaş gurubu Türkiye şampiyonası 2-3 yıl önce Konya’mızda yapıldı. Ama tribünler bomboştu. Halen yine Konyaspor alt yapısının diğer illerin takımlarıyla yapmış oldukları müsabakalarda da bomboş bir Allah’ın kulu bulunmamakta.

Amma gel gelelim BEŞİKTAŞ –FENERBAHÇE- GALATASARAY –TRABZON takımlarına...

Bu takımlar amatör branşlarda mücadele veren ve ulusumuzun dünyada sesini duyuran tüm milli takım sporcularına kucaklarını açarak her türlü desteği vermektedirler. Bu desteklere Kamplar-maaş- malzeme ve yarışma giderleri olarak sayabiliriz. Bun nedenle bu takımları tüm Türk halkı benimsemekte ve desteklemektedir.

GALATASARAY’IN DESTEK VERDİĞİ AMATÖR BRANŞLAR

Futbol-basketbol- kız basketbol-tekerlekli sandalye basketbol-bayan voleybol-erkek voleybol-yüzme-kürek-yelken-erkek su topu-kadın su topu-motor sporları-binicilik-judo-biriç-atletizm

FENERBAHÇE’NİN DESTEK VERDİĞİ SPOR BRANŞLARI

Atletizm-basketbol-futbol-masa tenisi -voleybol-yelken-yüzme ve boks

 BEŞİKTAŞ TAKIMININ DESTEK VERDİĞİ BRANŞLAR

Atletizm-basketbol-Bedensel engelliler-boks-biriç-futbol-güreş-hentbol- jimnastik-kürek-masa tenisi-santranç ve voleybol

TRABZONSPOR İSE

Futbol-basketbol-Hentbol-atıcılık-judo-yüzme ve atletizm

***

Bu bilgileri görmek için bilgisayara girip yazmanız yeterli.

Birde TORKU KONYASPOR yazdığımız zaman tek çıkan sıfır. Hiçbir amatör branş yok.

Bunun yanında Konya’mızda eskiden atletizm de maratoncu Fazlı Bayram Hadi – 3000 mt Türkiye rekortmeni Ali Tunç- 1500 mt Türkiye şampiyonu Erdem Şerbetçigil Galatasaray’ın maddi destekleriyle spor yaşamlarını sürdürmüştü.

Şu an ise Konya’mızın yetiştirdiği milli sporculara gülle atma Türkiye rekortmeni Osman Can Özdeveci ve yine gülle atma da Türkiye şampiyonu Muhammet Polat‘a ne acıdır ki her türlü maddi desteği Fenerbahçe vermekte.

Beşiktaş’da ise Azize Altın ve Raziye Çoban yarışmakta. Bu takımlar bu sporculara her ay 1000 liranın üstünde maaş –malzeme ve 5 yıldızlı otellerde kamp ücretlerini karşılıyorlar.. Ama Konyaspor futbol takımının alt yapısındaki çocukların ne kendilerine ait bir malzemeleri ne maaşları ne de kampları bulunmamaktadır.

Kampı bırak sakatlanan sporcuların bile sahip çıkamamakta ve bu çocukları diğer takımlara transferlerine bile kolaylık gösterilmemektedir. Bu yetenekler yok olmakta ve spor hayatların bitmektedir.

Bir şehrin takımı olmak için bu şehrin genç isimlerine çocuklarına önce bir şey vermek gerekir. Onları manen ve maddi olarak kazanmak gerekir. Yani önce vermek gerekir.”

***

Evet amatör anlamda bu yıl futbol dışında okurumuzun görüşlerine yüzde bin beşyüz katılıyorum. Konyaspor bu yıl alt yapılarda ise gerçekten eski sezonlara göre farklı bir yapılanmada. Ama bu yapılanmadan kimsenin haberi yok.

Bu noktada sadece PUSULA Yayın Grubu olarak başta KONYASPOR Futbol takımının alt yapısına her yönü ile tam destek vermeye çalışıyoruz.

Allah için veriyoruz da.

Ama bunlar yetersiz.

Futbol dışında ise ne acıdır ki Konya çocuklarına bile bu duyarlı okurumuzun dediği gibi Konyalı olup sadece sövdüğümüz takımlar sahip çıkmakta.

Bu ayıpta bize yeter değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarımızın rengi aynıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gündüz saatlerinde bir türlü önleyemediğimiz korno rezaletine hiç değilse gecenin bir yarısından sonra uyabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR