Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

KONYASPOR BİLDİĞİMİZ GİBİ

KONYASPOR BİLDİĞİMİZ GİBİ

Birçok iyi oyuncusunu kaybeden Çaykur Rizespor karşısında net bir galibiyet bekliyordum Konyaspor'dan. Fakat yanıldım. Ne yazık ki henüz hazır değilmiş Konyaspor. Rizespor ilk yarıda gol ya da goller bulabilirdi.

İkinci yarıda biraz kıpırdandı Konyaspor ve "Savunma Bakanı Vukovic'in" mükemmel kafa golüyle öne geçti. Bu kıpırdanma gole kadar sürdü. Çaykur Rizespor golden sonra tekrar ipleri eline aldı. Aradıkları golü de en can alıcı dakikalarda buldular. Ali Çamdalı'nın yokluğu da kötü futbolun sebeplerinden biri. Kaptan dönünce orta sahayı toparlayacaktır.

Oynanan futbola bakınca Konyaspor altın değerinde 1 puan aldı. Bu da geçen sezondan kalan bir alışkanlık: kaybetmeme alışkanlığı. Bu, bu sezon için iyi bir sinyal.

Konyaspor taraftarına değinmemek olmaz. Binlerce kilometre yol kat edip takımlarına destek oldular. Helal olsun. Maçın en güzel hareketiydi.

BEŞİKTAŞ MAÇI AVANTAJ MI DEZAVANTAJ MI?

Konyaspor'un daha ligin 2. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olması bir yandan avantaj, Beşiktaş henüz hazır değil çünkü. Bir yandan da dezavantaj, çünkü Konyaspor da hazır değil.

Beşiktaş, Gomez ve Sosa gibi çok önemli 2 oyuncusunu kaybetti. Biri gol kralı, diğeri asist kralı. İlk maçta Alanyaspor'u farklı mağlup etseler de bu maç ölçü olmaz. Alanyaspor çok kötüydü. Ama Süper Kupa'da Galatasaray'a karşı gayet iyiydi Siyah Beyazlılar. Aslında Beşiktaş'ın Konyaspor'a karşı ortaya koyacağı futbol şampiyonluk yarışı hakkında da fikir sahibi olmamızı sağlayacak.

42 bin taraftar karşısında Konyaspor'u yenmek hiç kolay değil. Bu yüzden Beşiktaş'ın puan kaybetmesi ya da Konyaspor'un Beşiktaş'ı yenmesi sürpriz olmaz. Konyaspor, tıpkı geçen sezon olduğu gibi taraftarının gücünü arkasına alıp galip gelmek isteyecektir. Geçtiğimiz sezon aralarındaki 4 maçın 3'ünü Konyaspor'un kazandığını da unutmayalım.

TRANSFERLER

Bu satırları yazdığım sırada Özer Hurmacı'nın Konyaspor'a transfer olduğu dedikodusu dolaşıyor sosyal medyada. Özer'in Aykut Kocaman'ın sistemine uyacağını sanmıyorum. Transfer doğruysa umarım yanılırım ve Özer başarılı olur. Fakat Ali Çamdalı'nın yanına Holmen gibi oyunu 2 yönlü oynayan bir oyuncu şart. Volkan Fındıklı ile sezon geçmez.

SÜPER LİG ÜZERİNE...

Heyecanla beklediğimiz Süper Lig'de ilk hafta sona erdi. Konyaspor'un beraberliği dışında sürpriz bir sonuç olmadı bence. Başakşehir Fenerbahçe'yi mağlup etti ama bu ligde Konyaspor, Osmanlıspor ve Başakşehir'in herhangi bir takıma karşı alacağı galibiyet artık sürpriz olmayacaktır.

Transfer sezonu bitmek üzere ama Beşiktaş en önemli transferleri yeni yapmaya başladı. Takımın oturması zaman alabilir. Bu da şampiyonluk yarışını etkileyebilir.

Fenerbahçe'nin Advocaat tercihi çok tartışılsa da, Pereira'dan ne kadar kötü olabilir ki? Kötü Pereira ile 2. oldu Fenerbahçe. Başakşehir mağlubiyetine çok takılmamak gerekir. Şimdilik...

Galatasaray... Olumsuz düşünen az insan var Sarı Kırmızılılar hakkında. En kötü sezonlarını kupayla kapattılar. Süper Kupa'da son şampiyon Beşiktaş'ı yendiler. Ve bunları Riekerink yaptı. O yüzden çok seviyorlar Riekerink'i, iyi teknik direktör olduğunu ve başarılı olacağını düşünüyorlar. Oysa 5 kupa kazanan başkanlarını çok ağır şekilde eleştiriyorlar. Ben Riekerink'e kötü teknik direktör demiyorum, "teknik direktör değil" diyorum. "Altyapı koordinatörü" o. 2 kupa kazanmış olabilir ama iyi futbol oynatmıyor. Lig uzun maraton, bu futbolla şampiyonluk hayal. Hatta Konyaspor, Osmanlıspor ve Başakşehir yine iyi olursa, ilk 3 hayal olur Galatasaray için. Taraftarlar da ligin ortasında "Riekerink istifa" diye bağırmaya başlar.

Bu sene Konyaspor haricinde Başakşehir ve Osmanlıspor'dan da umutluyum. Özellikle Osmanlıspor çok iyi transferler yaptı ve Avrupa'da mükemmel işler yapıyorlar. Başakşehir de aynı şekilde. Konyaspor'da ise en güvendiğim isim Aykut Kocaman. Başarı gelecekse onun sayesinde gelir. Yorum yapmak için henüz çok erken olsa da bu 3 takım sayesinde ligin daha kaliteli olacağını ve şampiyonluk yarışını direkt etkileyeceklerini düşünüyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR