Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Konyaspor geliyor, bak!

Konyaspor geliyor, bak!

Sivasspor'un bu seneki performansı nedeniyle maç öncesinde skor olarak olmasa bile oyun olarak rahat bir karşılaşma olacağını düşünüyordum Konyaspor adına. Golün erken gelmesi bu düşüncemi iyice pekiştirdi. Fakat zaten puan almak için saldırması gereken Sivasspor'a orta sahayı teslim etmek ve rahat pas yapmalarına müsaade etmek ilk yarıyı zora soktu. Hasan Kabze'nin direkten dönen ve dışarı çıkan iki kafa topu Konyaspor'un şansıydı.

İkinci yarı toparlandı Yeşil Beyazlılar ve 2. golü buldu. Belki de sezonun en güzel gollerinden biriydi Konyaspor adına. Gol öncesinde Rangelov'un Douglas'a verdiği pas harikaydı. Sivasspor bu dakikadan sonra demoralize oldu. Rangelov'un karşı karşıya kaçırdığı gol ve ardından uzun bir topta Burhan'ın golü maçın rahat geçmesini engelledi ama Konyaspor kazanmasını bildi yine de. Pasaportu olmayan taraftarlar şimdiden çıkarabilir pasaport. Çünkü 11 maçtır kaybetmeyen Konyaspor'un Avrupa'ya gidememesi için hiçbir sebep yok. Ya Türkiye Kupası sayesinde ya da ligdeki konumuyla gidecektir Avrupa Ligi'ne.

Serkan yine çok jyiydi

Serkan Kırıntılı, Osmanlıspor maçında olduğu gibi bu maçta da başarılı bir performans sergiledi ve galibiyette önemli rol oynadı. İlk yarıdaki bir frikikte ve ikinci yarıda Aatıf'ın pozisyonunda ekstra kurtarışlara imza attı. Savunması kadar kalesi de güven veriyor Konyaspor'un.

Aykut Kocaman ve oynattığı futbol

Medyada ve sosyal medyada Konyaspor taraftarı doğal olarak çok büyük övgüler alıyor. Fakat Konyaspor için aynı şeyi söyleyemeyiz. Aykut Kocaman'ın oynattığı oyun futbolseverleri ikiye bölmüş durumda. Bir kısım, Konyaspor'un iyi oynadığını ve iyi mücadele ettiğini savunurken diğer kısım Konyaspor'un çok sıkıcı bir futbol oynadığını, bu oyunla ve eksi averajla 3. sırada olmasını ligin kalitesizliği olarak görüyor.

Ligimiz zaten çok kaliteli değil eyvallah. Fakat Konyaspor ile ilgili yapılan olumsuz eleştirilere katılmıyorum. Aykut Kocaman elindeki kadroya göre en iyi futbolu oynatmaya çalışıyor. Çok kaliteli golcüler yok kadroda. Bu yüzden takımın en golcülerinden biri stoper oyuncusu Vukovic. Maçlarda çok pozisyon olmuyor ama Konyaspor bir şekilde kazanıyor evet. Bu da Yeşil Beyazlılar'ın iyi savunma yaptığını gösteriyor. Eksi averaja da fazla takılmamak lazım. 3 İstanbul takımından yediği toplam 12 gol yüzünden averaj kötü.

Ayrıca Konyaspor'dan çok da farklı oynamayan Fenerbahçe var. Ve o Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor. Fenerbahçe 15 kez galip geldi bu sezon. Bunların altısı 1 - 0 olmak üzere 10 tanesi tek farklı galibiyetler. İki ve daha fazla farkla kazandığı 5 maçta da rakipler kırmızı kart görmüş. Sezon başında "gol rekoru kırar" denilen Fenerbahçe, şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışmayacak futbolla ve tek farkla zar zor kazanırken Konyaspor'un bu şekilde eleştirilmesi ve göze batırılmaya çalışılması yanlış. Ve iddia ediyorum, Fenerbahçe Anadolu takımı olsa aynı futbolla şampiyonluğa oynayamaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR