Konyaspor gruplara direkt katılacak mı?

Konyaspor gruplara direkt katılacak mı?
Torku Konyaspor’da UEFA’ya gitme garanti hale gelirken, turnuvaya nereden başlayacağı konusu da kısa zaman içinde netlik kazanacak

PUSULA ÖZEL HABER

 

Torku Konyaspor’da UEFA’ya gitme garanti hale gelirken, turnuvaya nereden başlayacağı konusu da kısa zaman içinde netlik kazanacak. Yeşil-beyazlılar, büyük olasılıkla Türkiye’nin ilk takımı olarak UEFA’ya gidecek. Ligin bu şekilde tamamlanması durumunda Torku Konyaspor UEFA’ya direkt gruplardan başlayacak.

Ligin son yaklaştıkça Avrupa kupalarına gidecek takımlar da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Torku Konyaspor da geçen hafta aldığı galibiyetle Avrupa biletini cebine koydu. Türkiye’den Şampiyonlar Ligi’ne 2 takım giderken, UEFA Avrupa Ligi’ne de 3 takım katılacak. UEFA Kupası’na katılım 1 kupadan 2 ligden şeklinde olurken, kupayı kazanan takıma göre bu şekillenme değişebiliyor.

KONYASPOR’UN DURUMU

Torku Konyaspor, Rizespor galibiyetiyle UEFA Avrupa Ligi’ni garantiledi. Yeşil-beyazlıların matematiksel olarak hala Şampiyonlar Ligi şansı bulunsa da büyük olasılıkla UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.

166778.jpg

Kupada ilk maçta Fenerbahçe’ye 3-0 yenilerek, final şansını azaltan yeşil-beyazlılar bu hafta 3 puan alması durumunda lig 3.’sü olarak sezonu bitirmeyi garantileyecek. Yeşil-beyazlılar, kupadan da elenmesi durumunda lig 3.’sü olarak UEFA’ya katılacak.

NEREDEN BAŞLAYACAK?

TFF’nin gelecek yıl Avrupa liglerine katılacak takımlar ile ilgili kurallarına göre UEFA Avrupa Ligi’ne ilk sıradan kupa sahibi takım katılıyor. Eğer Türkiye Kupası’nı Şampiyonlar Ligi’ne katılacak bir takım kazanırsa, bu kez UEFA’ya ilk sıradan gidecek takım lig 3.’sü oluyor. Şu anda kupa finaline Fenerbahçe ve Galatasaray yakın görünürken, bu iki takımdan birinin kupayı alması durumunda Konyaspor Türkiye’nin UEFA Kupası’na katılacak ilk takımı olacak. Bu durumda Torku Konyaspor, direkt grup aşamasından UEFA mücadelesine başlayacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum