Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

KONYASPOR İÇİN ENDİŞELENMELİ MİYİZ?

KONYASPOR İÇİN ENDİŞELENMELİ MİYİZ?

Skor olarak 3 haftalık kötü başlangıçtan sonra gelen 5 maçlık yenilmezlik serisi camiayı ve taraftarı havaya soktu. Tıpkı geçen seneki gibi. Ardından gelen 3 maçlık kazanamama ve gol atamama serisi taraftarların sert ve yersiz eleştirilerini de beraberinde getirdi. Skor taraftarı olmamak gerekir.  Konyaspor bu sezon ligde Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor maçları haricinde hep aynı oyunu ortaya koydu. Şu an ligde bulunduğu konuma da bu sayede geldi. Konyaspor iyi oynayarak değil, iyi savunma yaparak puan kazanıyor. Yukarıda yazdığım 2 maç haricinde Yeşil Beyazlılar’ın rakibine oyun anlamında üstünlük kurduğu bir maç yok.

Son 3 maçta da Konyaspor aynı oyununu devam ettirdi. Başakşehir ve Gençlerbirliği maçları sürpriz oldu. Özellikle Gençlerbirliği gibi ligin en kötü takımlarından birine karşı çok daha iyi bir futbol ortaya koyulması gerekiyordu. Bu sezon izlediğim en zevksiz maçtı. Fenerbahçe maçında ise sadece savunma yapmanın yanında rakip savunma üzerinde baskılı olabilecek bir oyun ortaya konulsa puan almak zor olmazdı. Fenerbahçe’nin Alves ve Kjaer ikilisi pimi çekilmiş bomba gibi çünkü.

Konyaspor çok iyi futbol oynamıyor olabilir, gol sorunu yaşıyor olabilir, son 3 maçtır kötü sonuçlar alıyor olabilir fakat endişelenmeye hiç gerek yok. Aykut Kocaman varsa endişeye yer yoktur. Elindeki kadroya göre en iyisini yapmaya çalışıyor Aykut Hoca. Takıma daha iyi oyuncular katılana kadar onun oyun sistemine camia, taraftar ve basın olarak alışmak zorundayız. Ne diyor Kocaman? “İlk amacımız gol yememek.”  Geçen sene taraftar “Eyvah düşüyoruz” derken takımı ligde tutmakla yetinmeyip aynı taraftara Avrupa nidaları attıran Aykut Kocaman’dı, unutmayalım.

KİLİT ORTA SAHADA

Peki ne oldu da Konyaspor 3 maçtır kazanamıyor? Konyaspor’da en güçlü mevki orta saha. Ali Çamdalı ve Samuel Holmen ikilisi takımın her şeyi. Konyaspor’un puan kazandığı maçlarda bu ikilinin katkısı çok büyük. Bütün yük onların omuzlarında. Fakat Kocaman mecbur kalmadıkça rotasyona gitmediği için Çamdalı ve Holmen fiziki ve zihinsel anlamda yoruldular. Bu yorgunluk gol bile atılamayan son 3 maçtaki istatistiklere de yansıdı. En son kazanılan Gaziantepspor maçında bu iki oyuncu toplam 21 kez ikili mücadele kazanırken, sonraki 3 maçta bu sayı gitgide düştü ve sırasıyla 15, 14, 8 olarak kaldı. Durum böyle olunca da kötü bir seri kaçınılmaz oldu. Milli maç arasından bu iki oyuncu dinlenmiş bir şekilde dönünce takım toparlanacaktır.

“EN AZ 2 TRANSFER”

Başkan Ahmet Şan devre arasında takıma en az 2 takviye yapabileceklerini belirtti. Bu transferler çok büyük ihtimalle sol bek ve forvet mevkiine olur. Sol bek transferi zaten transfer döneminde son saniyeye kadar gündemdeydi. Gol sıkıntısı yaşanması da golcü transferini zorunlu hale getiriyor. Bir Marica faciası daha yaşanmaz inşallah.

ESKİŞEHİRSPOR MAÇI RAHAT GEÇER

Milli maç arasından takım fit ve zinde olarak dönecektir. Dolayısıyla ligin en kötü takımı olan Eskişehirspor’a karşı rahat bir oyun bekliyorum. Aykut Kocaman’ın oyun felsefesinden dolayı çok farklı bir skor ortaya çıkmayabilir belki ama maç tamamen Konyaspor’un kontrolünde olacaktır. Zaten Eskişehirspor maçı da kazanılamazsa basında da Kocaman ile ilgili daha sert eleştiriler başlayabilir haklı olarak. Bu ligde Eskişehir’i yenmeyeni dövüyorlar çünkü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR