Konyaspor için sürpriz isim kim?

Konyaspor için sürpriz isim kim?
Yılmaz, “Arkadaşlarımızın teknik direktör konusundaki raporları henüz bitmedi. Bugün de bir toplantımız olacak. Görüşmelerimiz devam ediyor. Sürpriz bir isim de olabilir” dedi. Konyaspor için düşünülen sürpriz isim kim?

Konyaspor’da teknik direktörlük koltuğuna Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’deki yardımcı antrenörü Fahridun Ömerovic’in geleceği iddia edildi. Özellikle başkan Fatih Yılmaz’ın teknik adam konusunda yaptığı açıklamada “Sürpriz bir isim göreve gelebilir” ifadelerine yer vermesi, bu iddiayı daha da güçlendirdi. Konyaspor’da da Aykut Kocaman ile birlikte çalışan Ömerovic, camiayı ve oyuncuları yakından tanıyor. Ömerovic’in olası bir teklif alması durumunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan ayrılık için onay alması gerekiyor.

Haber: Hasan Yıldırım

omerovic.jpg

Fahrudin Ömeroviç Kimdir?

Fahrudin Ömeroviç (d. 26 Ağustos 1961), Bosnalı eski kaleci. Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük yapıyor. Türkiye'de futbol oynarken Türk vatandaşlığı aldı ve Türkiye'de Fahrudin Ömeroviç olarak biliniyor.

Kariyer

Doboj doğumlu olan Ömeroviç Sloboda Tuzla'da kariyerine başladı. 1980-81 sezonunda Yugoslavya 1.Ligi'nde forma girmeye başladı. 4 sezon boyunca Sloboda Tuzla forması giydi. 1984 transfer sezonunda Sırbistan Süper Ligi ekiplerinden Partizan'a transfer oldu ve burada 8 yıl forma giydi. Partizan ile birlikte 2 kere Yugoslav Şampiyonluğu, 2 kere Yugoslav Kupası ve 1 kerede Süper Kupa kazandı. Yugoslavya'nın dağılmasından sonra 1992 yılında Kocaelispor'a transfer oldu. 4 yıl boyunca Kocaelispor forması giydi. 1996 yılında İstanbulspor'a transfer oldu ve burada 2 yıl forma girdi.

Millî takım

1989 yılında ilk kez Yugoslavya millî takımında oynadı ve 1992 yılına kadar 8 kez forma girdi. 1996 yılında yeni kurulan Bosna-Hersek millî takımı için 3 kez forma girdi.

Antrenörlük Kariyeri

Emekli olduktan sonra Türkiye'de kalmaya karar verdi. Başlangıçta Safet Susic ve Aykut Kocaman'ın yardımcı antrenörü olarak çalıştı. İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor kulüplerinde de antrenör olarak görev yaptı. Halen Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yapıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum