KONYASPOR TARİHİ KİTAP OLDU

KONYASPOR TARİHİ KİTAP OLDU
Ömer Altay’ın kaleme aldığı “Konyaspor Tarihi” eserinde, 1920’li yıllardan bu yana Konyaspor’un serüveni tarihi fotoğraflarla zenginleştirilerek ele alınıyor

TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar ve yazar Ömer Altay’ın ziyaretinde takdim ettikleri kitabı inceleyen Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, “Konyaspor ruhuna büyük önem veriyoruz. Tarihimizi tüm taraftarlarımız öğrenmeli ve geçmiş değerlerimize sahip çıkmalıyız. Büyük emeklerle ortaya konan Konyaspor Tarihi eseri, bu hedefimize hizmet eden değerli bir çalışma” dedi.

94 YILLIK TARİH

3 Ekim 2016 günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da 1922 kuruluş tarihine resmiyet kazandıran Atiker Konyaspor’un köklü geçmişi, ilk kez yazılı eserde bir araya getirildi. Konyalı araştırmacı yazar Ömer Altay’ın kaleme aldığı Konyaspor Tarihi kitabı, 1920’li yıllardan bu yana Konyaspor ve şehir sporunun yaşadığı gelişmeleri ele alıyor. Çoğu tarihi olan 950 tane siyah-beyaz ve renkli fotoğrafı da kapsayan kitapta, Konyaspor’un doğuşu, rekorları, ilkleri, 1920’lerden 1960’lı yıllara gelişimine yer veriliyor. “Çift başlı Anadolu Kartalı’nın Milli Liglerdeki Serüveni” ana başlığı altında ise, 1965’ten 2016’ya kadar Konyaspor’un yarım asrı aşkın dönemde tüm milli lig maceraları sezon sezon anlatılıyor. Kitapta Konyaspor’un yanı sıra, şehrimiz sporunda iz bırakan ve milli takımlarda Konya’yı temsil etme başarısı gösteren sporcularımızın fotoğrafları da bulunuyor.

“KÖKLÜ GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKTIK”

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, “Kulübümüze değer katan her çalışmayı, her emeği elbette takdir ediyoruz” dedi. Başkan Şan, Yüksek Danışma Kurulu’nda alınan tavsiye kararı ve Olağanüstü Genel Kurul’da oybirliği ile 1922 kuruluş tarihine resmiyet kazandırmamızla, köklü geçmişimize sahip çıktığımızı belirterek, “Konyasporluluk ruhuna büyük önem veriyoruz. Ahde vefa projemiz de geçmişle bağımızı güçlendiriyor. Tarihimizi tüm taraftarlarımız öğrenmeli ve geçmiş değerlerimize sahip çıkmalıyız. Büyük emeklerle ortaya konan çalışma, bu hedefimize hizmet eden çok değerli bir eser. Spor tarihçisi ve araştırmacı yazar hemşehrimiz Ömer Altay’ın kaleme aldığı Konyaspor Tarihi kitabı, bu alanda bir ilktir. Zaman içinde bu yönde başka çalışmalarımız da olacaktır. Atiker Konyaspor’umuzun tarihi serüvenini, bu kitabın muhteviyatında heyecanla takip ediyorum” ifadelerini kullandı.  Başkan Şan, Konyaspor Tarihi kitabını incelerken, Altay ve Çınar’la yaptığı değerlendirmede, özellikle Konyaspor’un, İstanbul futboluna kafa tutan ilk kulüp olması üzerinde durdu. 1932’deki şampiyonada elde edilen Türkiye üçüncülüğünün de herkesçe bilinmesi gerektiğini belirtti.

HATIRALAR CANLANIYOR

Konyaspor Tarihi kitabının arka kapağındaki biyografiyi kaleme alan TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar ise, Ömer Altay’ın Türkiye A Milli Futbol Takımı Tarihi’nin de yazarı olduğuna dikkat çekerek, “Altay’a, yıllar önce Milenyum arifesinde TSYD Konya Şubesi olarak, Konyaspor Tarihi’ni yazmasını da rica ettik. Biliyorduk ki, Konyaspor Tarihi’ni kaleme almak, okyanusta tek başına kulaç atmaktan farksızdı. Geçmişi giz perdesine saklı Çift Başlı Kartal’ımızın tarihini araştırıp, sezon sezon ilerlerken bıkıp usanacak, bir zaman sonra da pes edecekti. Öyle olmadı.  Arşivlere dalıp, on binlerce spor dökümanını yıllarca inatla, sebatla, sabırla taradı ve şehrimize ilk kez Konyaspor Tarihi’ni takdim etti. Ömer Altay’ın, kelimeleri dans ettiren harikulade üslubu ile kaleme aldığı Konyaspor Tarihi, Konyaspor Kütüphanesi’nin ilkidir. Dünya’nın beş kıtasına yaptığı Dünya Kupası ve Olimpiyatları kapsayan spor seyahatlerinde bile tarihimizi yazmayı sürdüren Altay’ın, ilk Konyaspor Tarihi’ni okurken, geçmişe keyifli bir yolculuğa çıkıyor, hatıralarımız canlanıyor” ifadelerini kullandı. (Spor Servisi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.