Şemsettin Beştav

Şemsettin Beştav

Konyaspor yönetiminin dikkatine!

Konyaspor yönetiminin dikkatine!

Türk futbolunda kulüp yönetimlerin başarılı sayılması saha sonuçlarına endekslidir. Sahada başarılı olan kulüp yönetimleri genelde sportif alandaki yönetim organizasyonlarında sınıfta kalmaktadırlar. Bana göre kaliteli kulüp yönetimi kulübün geleceğini doğru bir şekilde planlamalıdır. Doğru planlamada kulübün kurumsallaşmasından geçiyor. Bu bilgiler ışığında Konyaspor yönetimine bazı sorularım olacak. Görevde bulunduğunuz sürede;

1-Kulübümüzün düzenli bir bütçesi var mı? Eskiden olan gelir kalemlerine ilave sabit ve yeni kalıcı düzenli gelir kaynakları bulundu mu?

2- Kulüp harcamalarımız genel kurul üyelerimizin kabul edeceği bir şekilde şeffaf olarak yapıldı mı?

3- Kulübümüzün destekleyicilerin çoğalmasını, artmasını sağlayabildiniz mi?

4- Konyasporumuzun marka değerini artırmak için bir çalışmanız oldu mu?

5- Kulübün gücünün ve devamlılığın sağlanması için Ar-Ge çalışması yaptırılması gerekir mi veya bu konuda üniversitelerimizin spor bölümlerinden yardım isteyecek misiniz?

6- Genel kurul üyelerinizle yakın ilişki kurarak onların isteklerini yerine getirebildiniz mi? Konyaspor’u ve sporu seven geleceğin yöneticileri olacak yeni nesil hevesli gençlere genel kurul üyelik yolunu açtınız mı?

7- Kulübümüzün geleceği alt yapıda hiçbir çalışma göremiyoruz. Alt yapıdaki saha ve ulaşım sorununu çözebildiniz mi? Alt yapı gençlerinin okuyabileceği Konyaspor Koleji hayalleriniz de var mı? Benim hayalimde Konyaspor Akademisi de yatıyor?

8- Yönetimini Konyaspor kulüp personeline bırakarak angarya görüp gözden çıkardığınız Anadolu Selçukspor’u devretmeyi düşünüyor musunuz?

9- Dört senedir sürdürülen kulübümüzün geleceğini kurtarabilecek büyük bir adım olan şirketleşme işi bitti mi? Devamı için bir çabanız olacak mı?

10- Konyaspor’un Zafer’deki binasından başka dikili ağacı yok. Konyaspor’un kendisine ait dikili ağaçları olacak mı?

11- Kulübümüzün kurumsallaşması yönünde ne gibi adımlar atıldı?

Aslında bu soruları özellikle Konyaspor’un başarılı olduğu bu haftalarda soruyorum ki yanlış anlaşılmaya meydan vermeyelim. Konyaspor’un halının altına silkelenmiş o kadar sorunu var ki. Gerçekten bunları çözmek zaman, sabır ve destek ister. Her yeni gelen yönetim bu sorunlarla başbaşa kalıyor. O zaman Konyaspor’u seven herkesin, her kesimin sorunların çözülmesi için gücü nispetinde Konyaspor’a yardım ve destek vermesi gerekiyor.

Son söz Aykut Hoca’ya! Kazanmak arada sırada olacak bir şey değildir. İşleri arada sırada değil, sürekli düzgün yapanlar için kazanmak bir alışkanlıktır. Aksi taktirde kaybetmek de bir alışkanlığa dönüşür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemsettin Beştav Arşivi
SON YAZILAR