Murat Baydar

Murat Baydar

KONYASPOR’A ÇOK YAZIK OLDU

KONYASPOR’A ÇOK YAZIK OLDU

Eskişehirspor- Torku Konyaspor maçına Torku Konyaspor’umuzda sakat olan Angolalı oyuncu Djalma Braune Manuel Abel Campos, Hasan Salih Kabze ve Özgür Özkaya tedavilerine devam edildiği için kafileye dahil edilmemişlerdi.

Eskişehirspor’da da aynı şekilde sakat olan Brezilyalı oyuncu Diego Angelo De Oliveira, Ganalı oyuncu Jerry Akaminko, Aytaç Kara, Kamil Ahmet Çörekçi ve Onur Bayramoğlu kadroda olmayan oyunculardı. Eskişehirspor ile Torku Konyaspor’umuz, Spor Toto Süper Lig’in 2014-2015 sezonunun ilk haftasında, futbol tarihlerinde 29. kez karşı karşıya geliyorlardı. İki takım arasında geride kalan 28 maçta Eskişehirspor’un galibiyetlerde Torku Konyaspor’umuza karşı 15-7 üstünlüğü bulunuyordu. 

Gol sayısında da Eskişehirspor, Torku Konyaspor’umuza 53-38 üstünlük kurmuştu. İki ekip arasındaki 6 maç da berabere sonuçlanmıştı. Eskişehirspor ile Torku Konyaspor’umuz bu maçtan önce Eskişehir’de 16 kez karşılaştılar. Bu maçların 11′ini Eskişehirspor, ikisini de Torku Konyaspor’umuz kazanmıştı. 3 maç da berabere bitmişti.

Kırmızı-siyahlı Eskişehirspor’un sahasındaki maçlarda attığı 35 gole karşılık, Torku Konyaspor’umuz   16 gol kaydetmişti.      

Maç pozisyonlarını anlatmadan evvel maç hakkında genel bir değerlendirme yapacak olursam Torku Konyaspor’umuza çok ama çok yazık oldu. Farklı alabileceğimiz bir maçı kaybettik derim. İlk yarıda son 15.dakika hariç mutlak sahanın hakimi Torku Konyaspor’du. Ama ikinci yarıda şemsiye tersine döndü ve bence maçın kırılma anı Hürriyet’in Aliaksandr Hleb’e 48.dakikada kafasına yaptığı faullü hareketten sonra Aliaksandr Hleb’ in başına buz tedavisi uygulandı ve oyuna 3. dakika sonra ancak girebildi. İşte bu dakikadan sonra Aliaksandr Hleb oyundan düştü ve bu maçı biraz da ikinci yarıda hakemin Eskişehirspor’a pozisyonlarda toleranslı davranması ile ve Djalma Campos ile Hasan Salih Kabze’nin sakat olup oynayamamasının acısını çektik. Ayrıca kaleci farkı da daha ilk maçta kendini gösterdi. Ruud Boffin maçın yıldızıydı tüm gollük pozisyonlarda Eskişehir defansını geçtik ama Ruud Boffin’i geçemedik. Yediğimiz birinci golde de Erkan Zengin’in Hürriyet’e uzattığı pasta Hürriyet’in gol olmayacak pozisyonda çektiği şutu kalecimiz Kaya Tarakcı sahadaki seyirciler gibi yanından geçerken seyretti. Aynı pozisyonun daha zorlarını oysa ki Ruud Boffin hiç zorlanmadan çıkartmıştı.

İnşallah milli maç dolayısıyla verilen 15 gün arayı iyi değerlendiririz ve kaleci transferini de tamamlayıp gerekirse bir de stoper alınıp, sakat oyuncularımızda iyileşip Balıkesirspor maçında çok daha güçlü bir şekilde mücadele etme şansını buluruz ve Eskişehir’deki gibi çok çok yazık olan cebimizdeki 3 puanları rakiplerimize ikram etmeyiz.

Selam ve saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR