İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Konyaspor’dan 10 Dakika İhtiyaç Molası

Konyaspor’dan 10 Dakika İhtiyaç Molası

Son 2 ayda arka arkaya 12 karşılaşmaya çıkan Konyaspor, bu dönemdeki fizyolojik ve psikolojik yorgunluğun bedelini Osmanlıspor karşısında 2 puanı kaybederek ödedi. Maç öncesinde bu tarz bir puan kaybını bekliyordum açıkçası. Kadro derinliği noktasında adeta taşın suyunu çıkararak oyuncularından verim almaya çalışan Aykut Kocaman, fiziksel yorgunluğu bir nebze olsa halletse de oyuncuların kafasındaki mental yorgunluk bir yerde ortaya çıkacaktı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından ligin deplasmanlarda en çok puan alan ve kontratağa çok hızlı çıkan Osmanlıspor takımına karşı alınan 1 puanın da kötü olmadığını düşünüyorum.

Karşılaşmaya artık oturdu diyebileceğimiz bir kadro ve diziliş ile çıkan Konyaspor, pas yaparak rakibi yormaya ve hızlı hücuma çıkan rakibine karşı topa sahip olmaya çalıştı. Dönem dönem orta sahada yaptığımız pas hatalarıyla etkili hücumlar gerçekleştiren Osmanlıspor, bu pozisyonlarda kalecimiz Serkan’ı geçemedi.

Oyunun geneline bakıldığında her dakika beraberlik kokusunu net olarak aldığımız bir oyun oynandı aslında. Önce Osmanlıspor organize geldiği pozisyonda golü buldu sonrasında savunmada yapılan hatayı Ömer Ali affetmeyerek skoru dengeledi. Futbolcularımızın yoğun maç trafiğinden dolayı özellikle psikolojik noktada yıpranmış olmaları nedeniyle ortaya da bu sonuç çıktı.

Çok problem olmadığını düşünüyorum. Kadrodaki oyuncu potansiyellerini üst düzeye çıkarmak suretiyle alınan verimi arttırmanın, transferden çok daha önemli olduğunu belirten Aykut Kocaman ve buna ciddi manada uyum gösteren, gelişme kaydeden futbolcu kardeşlerimiz bu sonucu telafi edeceklerdir.

Tribünlerde de çok güzel manzaralar vardı Osmanlıspor karşılaşmasında. Ankara’dan gelen yaklaşık 500 civarında taraftar, gerçekten çok güzel bir misafirlik yaptılar. Takımlarını son düdüğe kadar destekleyerek 1 puanı alıp şehirlerine döndüler. Nalçacılılar Grubu ile karşılıklı yapmış oldukları tezahüratlar da düşman çatlatır cinstendi. Bizler adam olana adam, insan olana da insan gibi davranırız. Yönetim kurulumuzun 2 hafta önce burada vızıltı yapan Antalyaspor taraftarını, maç içinde ve sonrasında yaptıkları nedeniyle, Osmanlıspor karşılaşmasındaki güzel görüntüler ile yan yana koyup TFF’ye şikayette bulunması gerekiyor. Yaptıkları hırsızlığın cezasının kesilmesi ve hesabının sorulması kamu vicdanı anlamında tüm Konyaspor’luları rahatlatacaktır.

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR