Konyaspor'dan hakem tepkisi

Konyaspor'dan hakem tepkisi
Konyaspor Basın Sözcüsü Erhan Gökmen: "Bülent Yıldırım çaldığı ve çalamadığı düdüklerle sahada cinayet işlemiştir ve her cinayetin karşılığının mutlaka bir cezası olmalıdır"

 Konyaspor Basın Sözcüsü Erhan Gökmen, Fenerbahçe ile oynadıkları maçın orta ve yardımcı hakemlerinin sahada cinayet işlediklerini ve futbolu katlettiklerini söyledi. 
Konyaspor Basın Sözcüsü Erhan Gökmen yaptığı açıklamada, 1-0 yenildikleri Fenerbahçe maçında emeklerinin hakem hatalarıyla gasp edildiğini belirtti. Gökmen, "Futbolun 17 ana kuralı vardır ve bu bütün dünyada geçerlidir. Konya Büyükşehir Stadyumu bu dünyanın içinde, Türkiye’nin merkezinde olduğuna göre kuralların aynı şekilde tezahür etmesi elzemdir. Ancak görünen o ki bu kuralları uygulamak yerine kendilerine göre yorumlamayı adet haline getirenler koskoca bir şehrin, sahada ter akıtan futbolcuların, tribünlere renk katan taraftarların haklarını, emeklerini böylelikle gasp edebiliyorlar. Karşılaşmanın orta hakemi Bülent Yıldırım verdiği ve vermediği kararlarla gecenin baş kahramanı olmuş, taraflı tarafsız herkesin ortak görüşü maçı resmen katletmiştir. Konyaspor olarak ilk 45 dakikada istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bunda Bülent Yıldırım’ın tribünleri ve futbolcularımızı geren, sinir bozucu yönetiminin büyük katkısı olduğu muhakkak. Ancak ikinci yarı rakibimizi sahasına hapsettik, adeta yarı sahada maç yaptık. Lakin istediğimiz sonucu elde edemedik" dedi.

"Bülent Yıldırım cinayet işledi"
Hakemlerin maçları idare etme şekilleriyle ilgili yorumlarda bugüne kadar hep ihtiyatlı davrandıklarını dile getiren Gökmen, "Kelimelerimizi dikkatle seçtik. Ancak Türk futbolunda uzunca bir süredir sesi çok çıkan, çok itiraz eden, ortalığı yangın yerine çeviren kişiler, kulüpler ve açıklamaların ne yazık ki daha çok itibar gördüğünü müşahede ediyoruz. Bülent Yıldırım çaldığı ve çalamadığı düdüklerle sahada cinayet işlemiştir ve her cinayetin karşılığının mutlaka bir cezası olmalıdır. Kurallar İstanbul takımları için de Anadolu takımları için de aynıdır. Renklerin üstünlüğü diye bir şey söz konusu değildir. 14. kural son derece açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 20 metreden gelen topu hiçbir hakem ele çarpma olarak değerlendiremez. Ama pazartesi gecesi bunun olabileceğini de maalesef yaşayarak öğrendik" diye konuştu.

"Sezon sonunda istediğimiz hedefe ulaşacağız"
Gökmen, bu sezon benzer hatalar yüzünden sürekli puan kaybettiklerini vurgulayarak, "Bu nedenle sayın başkanımız Braga ile UEFA maçımız olmasına rağmen geçtiğimiz hafta Konyaspor aleyhine çalınan ve müsabakaların sonucuna etki eden hakem hatalarını bir araya getirdiğimiz maç kayıtlarını MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na götürdü. Kulübümüzün haklarını en üst perdeden, en üst merciye aktararak savundu. Ancak bu görüşmenin üzerinden üç-beş gün dahi geçmeden yine aynı konudan şikayetçiyiz. Israrla ülkenin gündemine spor odaklı artı bir sorun getirmemek için çabalıyoruz. Buna karşın sürekli sonuca etki eden hatalarla karşılaşıyoruz. Sesimizin duyulması için zaman zaman diğer takımların yaptığı gibi 'şu hakemi,şu yardımcı hakemi, gözlemciyi Konya'da görmek istemiyoruz' mu demeliyiz. Özetle rakip takımın gole çevirdiği penaltının kullanılış biçimini ve gözünün önünde olduğu halde karar verebilmek için sorumluluğu hafta içi değiştirilen yardımcı hakemin üzerine yükleyen orta hakemin yönetimini, spor kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Biz alnımızın akıyla hiç kimsenin omuz vermesini beklemeden, taraftarlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Sezon sonunda istediğimiz hedefe ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.