Konyaspor'dan PFDK'ya tepki

Konyaspor'dan PFDK'ya tepki
Antalyaspor maçının ardından seyircisiz oynama cezası alan Atiker Konyaspor PFDK'nın kararına tepki gösterdi

Atiker Konyaspor'un resmi web sitesinde yapılan olduğu açıklamada şu metin yer aldı:

Atiker Konyaspor olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kulübümüzle ilgili almış olduğu kararları kabullenmemiz mümkün değildir. PFDK’nın 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve bir sonraki maç için bazı tribünlere getirilen bloke cezası, bugüne kadar Türk Futbolu’nun daha ileri gitmesi ve dostluk köprülerinin kurulması adına iyi niyetle attığımız bütün adımları heba etmiştir.

Kulüp olarak cezai müeyyidelere kesinlikle karşı değiliz. Ancak Konyaspor’un son yıllarda oynadığı maçlardaki genel durumuna bakıldığında çok ağır ve orantısız bir ceza ile karşı karşıya olduğumuz görülmektedir. Süper Lig’de daha vahim olaylara, daha az ceza örnekleri varken, Konyaspor’la ilgili alınan bu karar hakkaniyet sınırlarını çoktan aşmıştır. Sezon başından bu yana en fazla hakem hatalarına maruz kalmış takımlardan birisi olan Konyaspor’a verilen bu ceza, futbol kamuoyunun sıklıkla dillendirdiği komplo senaryolarını destekler niteliktedir.

Atiker Konyaspor, Antalyaspor ile oynayacağı maçın öncesinde deplasman yasağının getirilmesini sağlayabilirdi. Ama futbolun tribünlerle güzel olduğunun bilincinde olan camiamız, işte sırf bu yüzden önce iki takım tribün liderlerini bir araya getirdi, ardından deplasman yasağına hayır dedi, misafir takım yöneticilerini sezonun ilk yarısında bize böyle bir karşılama yapmamalarına rağmen yemekte ağırlayıp 3 loca birden tahsis etti. Ancak ne yazık ki maç sonunda yaşanan ve misafirlerimizin burnunun dahi kanamadığı bir olay sonrasında, kulübümüz son derece ağır bir kararla cezalandırıldı.

Atiker Konyaspor’un attığı adımların karşılığı bu olmamalıydı. Bu tür kararlar bundan sonra dostluk adına atacağımız iyi niyetli bütün adımlarımızı, heyecanımızı ve hevesimizi törpüleyecektir. Milli takıma ev sahipliği yapan taraftara reva görülenler Türk Milletinin vicdanını yaralamıştır. Konya’da oynanan milli maçlar öncesinde kendi seyircisinin ıslıkladığı milli futbolcular Konya’da alkışlanıp, bağra basılmıştır. Konya seyiricisi fair play ruhuyla hareket ettiğinden milli maçları Konya’da oynama kararı veren TFF kendisiyle çelişmektedir.  

Öte yandan beyzbol sopaları, döner bıçakları, satırlarla deplasmana gelen, bir başka maçta saha içinde hakem döven, futbolcu tartaklayanlar bile hak ettikleri yaptırıma tabi tutulmazken, münferit bir iki olay dışında, Türkiye’de parmakla gösterilen bir taraftar grubuna ve kulübümüze reva görülen cezayı asla kabul etmiyoruz. Bu cezayı Antalyaspor maçı sonrasında yaşanan provokasyona dayalı münferit olayın abartılarak ulusal medyada Konyaspor’a linç kampanyasının bir yansıması olarak görüyoruz. Bu kararın yanlış bir değerlendirme olduğunu ve bu hatadan mutlaka dönüleceğine olan inancımızı şimdilik koruyoruz. Bununla birlikte Konyasporluyum diyen herkesi takımlarına sahip çıkmaya ve demokratik itiraz haklarını kullanmaya davet ediyoruz.

Son olarak bu gibi durumlar neticesinde konuyla direkt bağlantılı önemli kararlar alacağımızı deklare ediyor, bundan böyle bu tür olaylara verilen cezaların takipçisi olacağımızı beyan ediyor ve adil olmayan bu karara itiraz edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.