Konya'ya 2 Şehit Ateşi birden Düştü

Konya'ya 2 Şehit Ateşi birden Düştü
Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarının...

Süleyman Sayan’ın Haberi

Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada 5 asker şehit olmuş, 8 asker yaralanmıştı. Şehit Askerlerin kimlik bilgileri de gelmeye başladı.

13226910_1332321466794495_4981097016385042957_n.jpg

Edinilen bilgiye göre Şehit askerlerden ikisi Konyalı. İlk gelen şehit ismi Konya’nın Seydişehir İlçesi Orta Karaören mahallesi nüfusuna bağlı Uzman Çavuş Mustafa Tünel Olduğu Öğrenildi. Son 15 gün içinde Seydişehir’e gelen ikinci şehit oldu. Şehit Haberini Alan Seydişehir Devlet Hastanesi Personeli baba Bekir Tünel evinde ise yas var. Baba Tünen haberi evinde aldı. Şehit Mustafa Tünel’in Bekar olduğu ve 24 yaşında olduğu, 9 Ocak 2015'de Hakkari'de Çukurca'da Özel Harekatçı olarak  göreve başladığı öğrenildi. Haberi alır almaz baba Bekir Tünel’in evine Orman ve  Su İşleri bakan yardımcısı Harun  Tüfekci, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçede ki ve çevre ilçelerden gelen komutanlar,  Hastane  idarecileri ailenin yakınları ve ilçe halkı akın etti. Bilindiği üzere  İlçe Geçtiğimiz günlerde Fethullahçı (Fetö) terör örgütü tarafından şehit edilen,  polis Muhsit Kiremitçi’nin şehit haberi ile derin üzüntüye bürünmüştü.

untitled-1-005.jpg

  Konya’ya gelen diğer şehit ise Konya'nın Selçuklu ilçesi nüfusuna kayıtlı jandarma Kıdemli üst çavuş İbrahim Betin 29 Yaşında ve bekar olduğu öğrenildi. 3 kardeşten en büyüğü olan betin'in kardeşininde Eskişehir'de Astsubay olduğu gelen bilgiler arasında. İnşaat Ustası babanın en büyük oğlu Şehit İbrahim Betin'in merkez Selçuklu lçesi Malazgirt mahallesi irfat sokaktaki baba evine yakınları ve komşuları tarafından akın edildi. Evine Türk bayrağı asılan şehidin, kısa süre önce sosyal medya hesabında profil resmi olarak Şehit Ömer Halisdemir'i koymuştu. Öte yandan  Kuzeykafkasyanın mücadele eri Şamil Basayev'in sözünün olduğu kapak fotografı koyduğu dikkat çekti. Kapakta şunlar yazıyordu. ''Ne zaman öleceğimiz önemli değildir.Önemli olan nasıl öleceğimizdir,bize düşen şerefimizle ölmektir''  (Süleyman Sayan)

https://www.pusulahaber.com.tr/kanin-elime-degdi-mustafam-472472h.htm

https://www.pusulahaber.com.tr/konyali-sehidin-son-paylasimi-472468h.htm

https://www.pusulahaber.com.tr/sehidin-arkadasindan-intikam-sozu-472469h.htm

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.