Konya'ya konfor getirdi

Konya'ya konfor getirdi
Konya Havalimanı yeni terminaliyle yolcu ve yolcu yakınlarına konfor getirdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen Konya Havalimanı  yeni terminal binası sayesinde yolcu ve yolcu yakınları rahat ediyor.

Konya'ya hızlı, rahat, konforlu bir havayolu ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilen 3 milyon 500 bin yolcu kapasiteli Konya Havalimanı yeni terminal binası. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği toplu açılış programıyla hizmete girmişti. Yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte hem yolcular hem de havaalanı yetkilileri rahat bir nefes aldı.

Havaalanı yeni terminal binası ile modern hale geldi. Mevcut terminal binasının 6 kat büyüklüğünde olan yeni terminal binası, 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak kapasitede inşa edildi. 24 bin 175 metrekare kapalı alana sahip yeni bina Hz. Mevlana'nın 7 öğüdünden esinlenilerek 7 ana kolon üzerine kuruldu. Terminal binası, yıllık 3 milyon 500 bin yolcu kapasitesine sahip. Ayrıca içinde, 13 adet check-in bankosu, pasaport kontrol noktası, VIP ve CIP salonları, 3 adet kafeterya-restoran ve çalışma ofisleri bulunuyor. 550 araçlık otoparkı bulunan Havalimanının apronuna 8 uçak da aynı anda yanaşabiliyor. Konya Havalimanı yeni terminal binası, "Engelsiz Havaalanı Projesi’ne uygun şekilde tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum