Konya'ya milli maç verilecek mi?

Konya'ya milli maç verilecek mi?
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Konya'ya milli maç verilip verilmeyeceğini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sordu.

İşte konuyla ilgili Kalaycı'nın soru önergesi:

Konya ilimiz konumu, özellikleri, taraftarları ve tesisleri itibariyle milli maçlar için en ideal şehirdir. Konyalılar A Milli Futbol Takımımızı Konya’da görmek istemekte ve Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumunda yapılacak milli maçın müjdesini beklemektedir.

 

Torku Konyaspor’lu taraftarlar, milli takımımızın Selçuklu'nun başkenti Konya’da tek maç dahi oynamadığına dikkat çekerek Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde oynayacağı maçların en az birinin Konya’ya verilmesi için başlattıkları kampanya yoğun ilgi görmüştür. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in “Konya’ya mutlaka bir milli maç vereceğiz” sözleriyle ilgili haberler sevinçle karşılanmıştır.

 

Ancak, Milli Takımın gruptaki ev sahibi olarak oynayacağı karşılaşmalar konusunda, bugüne kadar Kayseri'de oynanan maçlarda bir sorun çıkmaması ve stadın modern hali nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonunun ilk tercihinin Kadir Has Stadı olduğuna yönelik haberler ulusal medyada yer almıştır. Buna göre;

 

1)Konya’ya milli maç verilmeyecek midir? Türkiye Futbol Federasyonunun ilk tercihinde Konya neden yer almamaktadır? Konya’nın milli maça ev sahipliği yapabilmesi için eksiği nedir, ne yapması gerekmektedir?

 

2) 42 bin kişilik kapasitesiyle, İstanbul ve İzmir dışında Anadolu’nun en büyük stadı olan Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu milli maçlar için ideal bir stad değil midir? Bu stadın standardı konusunda Bakanlığınız ve UEFA tarafından yapılan bir değerlendirme var mıdır, varsa sonucu nedir? Kaç yıldız verilmiştir?

 

3)Konya’da ilk defa bir milli maç yapılması konusunda bir müjde verecek misiniz?  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.