Konya'ya neden metro yapılmıyor?

Konya'ya neden metro yapılmıyor?
Başkan Akyürek’in 60-70 santimetrelik kazıda bile tarihi eserlerin çıkma ihtimalini olduğunu ifade etmesi akıllara, “Metro yapımı, tarihi eser engeli nedeniyle mi gerçekleşmiyor?” sorusunu getiriyor.

METRO NEDEN YAPILMIYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Caddesi’nde devam eden raylı sistem çalışmalarını yerinde inceledi.  Başkan Akyürek’in, 60-70 santimetrelik kazıda bile tarihi eserlerin çıkma ihtimaline karşı Anıtlar Kurulu’ndan yetkililer gözetiminde çalışıldığını kaydetmesi; devamlı vaat edilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen metro yapımına da “tarihi eser çıkar mı?” endişesinden dolayı mı başlanmadığını akıllara getiriyor.

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ

Öte yandan Selçuklu ve Karatay bölgesi tam olarak buluşturacak Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nda çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Gidiş-geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada, dünyada birkaç şehirde olan ileri teknolojiyi uyguluyoruz. Hattımızda Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar olan alanda direk ve tel olmayacak. Hat, Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar taşıt trafiği ile birlikte işleyecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum