Konya’ya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kazandırılıyor

Konya’ya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kazandırılıyor
Konya Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında yapıldı

Konya Sanayi Odası (KSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında yapıldı.

Toplantının gündemi KSO tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin bölgesel nitelikteki ilk ar-ge, inovasyon merkezi Innopark ile küresel ekonomide ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerdi.

Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, KSO tarafından Konya’ya kazandırılan Innopark’ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurduklarını söyledi.

Meclis üyelerini Innopark’taki gelişmelerle ilgili bilgilendiren Başkan Kütükcü, “Şu anda Innopark için çok önemli bir süreç devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza Innopark’ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi için başvurumuzu yaptık. Kısmet olursa, birkaç ay içerisinde Konya Sanayi Odası olarak bu şehre, bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi kazandırmış olacağız. Ve Konya sanayisi, Innopark’la birlikte Ar-Ge ve İnovasyon ağırlıklı yeni bir döneme girecek” dedi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde bina inşaatı tamamlanan Innopark’ın laboratuarlarında da sona gelindiğini anlatan Kütükcü, sanayicilerin hizmetine sunulacak üç boyutlu yazıcı, manyetik parçacık test cihazı, ultrason muayene test cihazı, sıvı penetrant test seti gibi bazı cihazların geldiğini, diğer bazı cihazların teslimatı ile ilgili süreçlerin de devam ettiğini ifade etti.

“ISRARLI DURGUNLUK VURGUSU”

Konuşmasında sanayinin ar-ge ve inovasyon kapasitesinin mutlaka artırılması gerektiğini dile getiren Kütükcü, geçtiğimiz günlerde G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının katılımıyla İstanbul’da yapılan toplantıda altı çizilen ‘Israrlı durgunluk’ kavramına dikkat çekti. Küresel ekonominin içinde bulunduğu bu ‘Israrlı durgunluk’ döneminde pozitif ayrışmanın yolunun da Ar-Ge ve inovasyondan geçtiğini anlatan Kütükcü, “Sayın Başbakan tarafından açıklanan 25 Öncelikli Dönüşüm Programı Türkiye için artık çok daha önemli hale gelmiştir. İş dünyası olarak bu programların hızla hayata geçmesini bekliyoruz. Öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesiyle birlikte, Türkiye seçimlerden sonraki 4 yılı fırsata çevirerek yeni bir büyüme hikayesi ortaya koyabilir” şeklinde konuştu.

“FAİZ İNDİRİMLERİ DEVAM ETMELİ”

Daha önce Merkez Bankası’na faiz indiriminde daha cesur olması yönünde yaptığı çağrısını yineleyen Başkan Kütükcü, Merkez Bankası’nın 24 Şubat’ta faiz indiriminin yanı sıra, koridorun üst bandını indirmesini olumlu karşıladıklarını, ancak kredi faizlerinin yatırımcılara cesaret verecek seviyelere indirilmesinin zaruri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.