Konya’ya üçlü müjde

Konya’ya üçlü müjde
AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’dan İstanbul’a uçuş seferlerinin arttığını ifade ederken, kargo depolama ve gümrükleme alanının yapımına başlandığının müjdesini verdi

İş dünyasını rahatlatacak, Konya ile diğer şehir ve ülkeler arasındaki erişim engelini minimize edecek projeler için düğmeye basıldı. AK Parti Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız birebir takipçisi olduğu Konya Havalimanında hava kargo depolama ve gümrükleme alanının yapımına başlanması, Konya ve İstanbul uçuşlarına bir sefer daha eklenmesi ve Seydişehir-Bozkır yolunun 47 kilometre olarak 2017 yatırım programına alınması noktasında müjdeyi verdi.

KARGO TAŞIMASINA NİSAN AYINDA BAŞLANACAK

Kargo taşımacılığının Konya’da mevcut olmadığını ifade eden Ziya Altunyaldız, “Konya’yı hem üretim hem ticaret merkezi yapma gayretindeyseniz taşımanın her türlü modülünü kullanmak durumundasınız. Başından beri Konya’mızı rekabetçi ve üretilir bir ticaret merkezi yapalım derken bunu lojistikten ayrı olarak düşünmedik. Çünkü rekabetin ana unsurlarından birini lojistik oluşturuyor. O nedenle bir taraftan denize ulaşmayı ve konteyner taşımacılığını gerçekleştirmeye çalışırken diğer taraftan da özellikle Konya’nın hem üretim alanındaki eksiklerini giderebileceği bir alan oluşturmalıyız. Bunu ithal etmek için baktığımızda Konya’da gümrükleme imkanı yoktu. Veya yükte hafif pahada ağır olan şeyleri uçakla hızlı bir şekilde yollamak istediğinizde kargo taşımacılığımız yoktu. Konya’mızın bu anlamdaki ihtiyaçlarını gidermek adına ve hızlı, etkin aynı zamanda rekabetçi taşıma modülü olan ve bahsettiğim alanlardaki ihtiyaçları giderecek olan bir kargo taşımacılığı vardı. Bunun uzun zamandır üzerinde durduk. Bu kapsamda çalışmalarımızı takip ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle her türlü işlem sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

KAPASİTE ARTTIĞINDA DOĞRUDAN KARGO UÇAĞI GÜNDEME GELECEK

Kargo ve gümrükleme alanının yapımında fiziki anlamda gerekli hazırlıkların yapılacağını ifade eden Altunyaldız, “Şuanda kargo gümrüğü kuruluyor, gerekli makineler temin ediliyor. Nisan ayı içerisinde Konya’mızda her türlü şartlarının oluştuğu kargo taşımacılığına başlanacak ve Konya’mızı küresel rekabette bir anlamda öne taşımış olacağız. Kargo taşımacılığı ilk aşamada yolcu uçaklarındaki kargo kısmını kullanarak gerçekleştirmek istiyoruz.  Kargo kapasitesi arttığı zaman ve yolcu uçaklarının kapasitesini aştığı zaman doğrudan uçak seferleri gündeme gelebilecek. Ama şu aşamada kargo uçaklarının kapasitelerini kullanarak kargo taşımacılığı yapacağız” diye konuştu.

26 MART’TA KONYA-İSTANBUL UÇUSUNA SEFER EKLENECEK

İstanbul-Konya uçuşlarına da değinen Altunyaldız, “Ankara’ya demiryolunda artı üç seferimiz, İstanbul’a artı bir seferimiz vardı. Şimdi de hava yolunda Konya-İstanbul arasında 26 Mart itibari ile THY olarak Konya Havalimanından İstanbul Atatürk Hava Limanına bir uçuş daha ekledik. Artık Konya’dan ulaşım sayısı artıyor. Dolayısıyla Konya’mızı daha ulaşılabilir kılacağız. Biz ulaşılabilir, erişilebilir bir mekan algısını ve bunun fiziki şartlarını oluşturmak istiyoruz. Konya dışındaki iş adamlarında, sanatçılarda “Konya bize yakın istediğimiz zaman gidebiliriz” algısını oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle ulaşım noktasında çalışmalara büyük önem veriyoruz” dedi.

SEYDİŞEHİR-BOZKIR YOLU 2019’DA HAZIR OLACAK

Seydişehir- Bozkır yolu çalışmalarının yatırıma alındığını da sözlerine ekleyen Altunyaldız, şunları söyledi; “Bizim bir amacımız da şuan Konya ovasıyla Torosları ve oradan da Antalya’yı- Akdeniz’i birleştirmek. O bölgelerimizin belki ovası yok ancak, Seydişehir’de Bozkır’da, Taşkent’te, Hadim’de yetişen meyvenin, üretilen ürünün Türkiye’de bir örneği daha yok. Bütün bunlara baktığımızda da bu bölgedeki hatları da birbirine entegre etmeye çalışıyoruz. Hadim’i Bozkır’a bağlamaya çalışıyoruz, bunun çalışmaları sürüyor ve yatırım programına alındı. Şimdi Seydişehir-Bozkır yolu yatırım programına alındı ve bunun inşaat çalışmaları da başladı. 2019 yılı içerisinde çalışmaların bitmesini bekliyoruz. Tüm bu alanın birbiriyle entegre edip bu entegrasyonu Akdeniz’e diğer taraftan da Konya’ya bağlayarak ekonomik aktivitelere ulaşılabilirliği artırmanın bir parçasıdır bu da. Çalışmalarımızı yaptık. Yine eğiste viyadüğünün de ihalesi yapıldı, baharın gelişiyle beraber burada da inşaat çalışmaları başlayacak.”  (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum