"Konya'yı alacağız" diyen CHP'ye anket sonucu

"Konya'yı alacağız" diyen CHP'ye anket sonucu
ASAL Araştırma Şirketi'nin Konya araştırması Mart 2024 seçimlerine yaklaşık 6 ay kala Konya'nın nabzını tuttu.

Mart 2024 yerel seçimleri artık yavaş yavaş konuşulmaya başlanırken ASAL Araştırma Şirketi, "Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçimler Seçmen Eğilimleri Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, Büyükşehir Belediyesi ve mevcut belediye başkanı ile ilgili kanaatler ve seçmenin istediği adaylarla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

asal-arastirma-oy-orani-konya-7.jpg

13-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Konya'nın 7 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1.246 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette seçmenlere, "2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oyunuzu vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

asal-arastirma-oy-orani-konya-6.jpg

OYLARIN PARTİLERE GÖRE DAĞILIMI

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra katılımcıların yüzde 55,9'u "AK Parti", yüzde 12,5'i ise "CHP" yanıtını verdi.

AK Parti: %55,9

CHP: %12,5

MHP: %11,3

İYİ Parti: %7,8

HDP/YSP: %4,2

Yeniden Refah Partisi: %3,9

Diğer Parti: %4,4

asal-arastirma-oy-orani-konya-2.jpg

UĞUR İBRAHİM ALTAY'I BAŞARILI MI?

Ankette seçmenlere, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı başarılı buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Başarılı:%57,1

Başarısız:%18,4

Ne başarılı, ne başarısız:%12,0

Cevap Yok:%12,5

asal-arastirma-oy-orani-konya-5.jpg

UĞUR İBRAHİM ALTAY'IN OYU YÜZDE 65'İ RAHAT GEÇER

Ankette seçmenlere, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tekrar aday olsa oy verir misiniz?" sorusu da yöneltildi.

Oy Veririm:%55,3

Oy Vermem:%24,5

Belki veririm, belki vermem:%11,8

Cevap Yok:%8,4

Anketin sonuçları; kararsızlar ve cevap vermeyenler göz önüne alındığında Uğur İbrahim Altay'ın seçimde oyununun yüzde 65'i rahatlıkla geçebileceğini ortaya koyuyor.

1-renkli.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Konya'yı alacağız" sözleri alay konusu olmuş, , "Peki bundan Konya'nın haberi var mı?" diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hz. Mevlana'nın sözüıye cevap vermişti.

dgdfggsdfg.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.