Konya’yı, Antalya’yı Seydişehir’e taşıyacak

Konya’yı, Antalya’yı Seydişehir’e taşıyacak
Pusula TV’de hafta içi her gün canlı yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’in dünkü konuğu Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal oldu.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğulu Mesire Alanı tamamlandığında A’dan Z’ye bir hizmet alanı olacağını belirtirken, at çiftliğinden eko pazara kadar farklı yelpazede buluşma noktaları olacağına dikkat çekti. Tutal, mesire alanının Antalyalı ile Konya’nın buluşma noktası olacağını da dile getirdi

Pusula TV’de hafta içi her gün canlı yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’in dünkü konuğu Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal oldu. Deneyimli gazeteci Pusula Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin sunduğu programa konuk olan Başkan Tutal Seydişehir’de yapılan ve yapımı devam eden projeleri anlattı.

Seydişehir’e katma değer kazandıracak proje olan Kuğulu Mesire Alanı hakkında Pusula TV ekranlarından açıklama yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Konya’ya katma değer sağlayacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu proje için ciddi emekler veriyoruz. 600 bin metrekarelik göletin yüz binini bitirdik. Kuğulu Vadisi Projesi 1 milyon 700 metre karelik alanıyla su sporları için vazgeçilmez bir yer olacak. Bungalov evlerden at çiftliğine varana kadar düşünülmüş bu projeyle halkımız doğayla iç içe olma imkanı bulacak” dedi

“SEYDİŞEHİR KONYA’NIN ANTALYA SINIRI”

Seydişehir halkına ve Konyalılara hizmet ediyor olmaktan gurur duyduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Büyükşehir Yasası’nın gelmesiyle birlikte Seydişehir Konya’nın mesire alanı olarak değerlendirildi. Mesire alanımızı kullananların çoğunluğunu Konyalı ve Manavgatlı vatandaşlarımız oluşturuyor. Halkımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Seydişehir stratejik bir noktada Konya’nın Antalya sınırı. Konya- Antalya Yolundan aldığımız bilgilere göre 5 milyon araç geçiyor. Seydişehir’den denize gitmek istesek 1 saatte Manavgat’tayız Ankara’ya gitmek istesek 2 saatte oradayız. Belediyecilikte mütevazi olmayı Tahir Başkan’dan alarak devam ettiriyoruz. Seydişehir en güzel projeleri hak ediyor. Seyyid Harun Veli’nin kurmuş olduğu bir yer Seydişehir ender şehirlerden bir tanesi kuruluş itibariyle farklı bir özelliği var.

“HEDEFLEDİKLERİMİZE ULAŞIYORUZ”

Seydişehir’in Ak Parti ile birlikte ciddi yollar kat ettiğini ifade eden Başkan Tutal, “Seydişehir 65 bin nüfus 35 köy 555 mahallesi olan zorunlu ihtiyaçların tamamının karşılandığı bir ilçe. Sanayi yönüyle gelişime açık Eti Alüminyum Fabrikası’na sahip, Suğla arazisinin etrafı üretime döndü. Turizm alanlarıyla dünyanın en büyük mağaraları Seydişehir’de. Aynı zamanda Seydişehir zorlu bir bölge çünkü kültür yapısı, eğitimi zirvede. Seydişehir’e layık olacak hizmetler üretmek kolay değil. Hedeflediklerimize ulaşıyoruz, 40 projenin 37’sini başlatmıştık bir kısmını bitirdik. 40 projenin üzerine 30 çalışmada ekledik, projeleri Büyükşehirle beraber belirli noktalara getirdik. Kenar mahallelere doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor.

SEYDİŞEHİR MEGA PROJELERLE BULUŞUYOR

Kuğulu Mesire Alanıyla beraber Seydişehir’e büyük bir ekonomik döngü sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Tutal, “2 yıldır çalışmalarını yürüttüğümüz bir proje olan Kuğulu Mesire Alanı için çok emek veriyoruz. 600 bin metrekarelik göletin 100 binini bitirdik. Devlet Su İşleri’nin resmi programı içerisinde devam edecek. 1 milyon 700 metre karelik alanı Kuğulu Vadisi Projesi su sporları için vazgeçilmez bir yer olacak. Konya’ya katma değer sağlayacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu alana Eko Pazar alanı da kuracağız mahalleye vatandaşımız tarlasında ürettiği organik ürünlerini burada satma imkanı bulacak. Bungalov evlerden at çiftliğine varana kadar düşünülmüş bu projeyle halkımız doğayla iç içe olma imkanı bulacak. Büyükşehir Belediyesi imar noktasında bize destek verdi. Mega projelerimiz içerisinde yeni garajımızda var. Seydişehir’in kurucusu Seyyid Harun Veli Hazretleri’nin türbesinin etrafını açılaması için çalışmalar yapıyoruz. O büyük insanın kabrine dışarıdan gelenler çok. Akdeniz bölgesinden Ege bölgesinden o otobüslerle insanlar geliyor. Başka büyük projemiz ise Seydişehir’de Kavak Termali var. Tahlillerini farklı yerlerde yaptırdık Türkiye’deki ender sulardan bir tanesi bizim ilçemizde. Çalışmalarımız bu yönde yoğunlaştırdık. 1 ay içerisinde inşallah ihaleye çıkacağız 2018’in son aylarında Seydişehir’de modern bir tesissi hizmete sokacağız” dedi.

“SEYDİŞEHİR'İN KÜLTÜRÜ TANITILACAK”

Seydişehir Kalkınma Şöleni’nden bahseden Başkan Tutal şu ifadelere yer verdi; “ Bu yıl 1-6 Ağustos arası Seydişehir Kalkınma Şöleni olacak. Türkiye çapında ciddi sanatçıları ağırlayacağız 120 tane pehlivan gelecek. 300 civarında esnafımız bu şölene ev sahipliği yapmış olacak. Şölen boyunca Seydişehir'in kültürü her yönüyle tanıtılacak, 6 gün boyunca her gün ayrı etkinlikler, yarışmalar ve konserler yer alacak.” (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.