Konya’yı seviyor sütlaca bayılıyor

Konya’yı seviyor sütlaca bayılıyor
Amerikalı basketbolcu Thomas Guinn, “Konya’yı seviyorum. Aradığınız her şeyi bu şehirde bulabiliyorsunuz. Sütlaç ve baklava ise aklımı başımdan alıyor” dedi

Torku Konyaspor Basket’in deneyimli oyuncusu Richard Thomas Guinn, kulübün resmi internet sitesine röportaj verdi.  Basketbola 16 yaşında başladığını ifade eden Guinn, “Tam bir bilgisayar çılgınıyım. Basketbolcu olmasaydım kesinlikle bilgisayarla ilgili bir işte çalışıyor ya da bilgisayar mühendisliği yapıyor olurdum. Aslında şu anda internet üzerinden bilgisayar dersleri alıyorum ve bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum” dedi.

Konya’yı sevdiğini dile getiren Guinn, “Konya’yı seviyorum. Ne çok büyük ne çok küçük bir şehir. Aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. İstanbul gibi şehirlerle karşılaştırırsak hiç trafik de yok. Çok hoşuma giden bir şehir tarzı var. Organizasyon ise açıkçası beklediğimin bile üstünde. Her türlü sorunumuzla hemen bir şekilde ilgileniliyor, hiçbir şekilde yaşamakta zorluk çekmiyoruz. Yemek favorilerime geçersek, sütlaç ve baklava aklımı başımdan alıyor. Sütlaç iyi yapılırsa bence baklavadan bile daha lezzetli bir tatlı, neyse ki Türkiye’de herkes çok güzel yapabiliyor bu tatlıyı” diye konuştu.

Aziz Bekir’e de övgüler yağdıran Amerikalı oyuncu, “Çalıştığım en iyi koçlardan birisi diyebilirim. Ne istediğini biliyor olması çok fark yaratıyor. Birçok koçla çalıştım ama çoğu ne istediğini bize tam olarak anlatamayan koçlardı, Aziz Bekir bunu çok iyi yapıyor. Sahaya çıktığımda ne yapmam gerektiğini bu sayede çok iyi biliyorum. Ayrıca onun bize oynatmak istediği sistemi de seviyorum. Bazen maçlarda çok fazla tepkili gözüküyor ama kendini çok iyi kontrol edebildiği için bu zarar vermekten çok bizi motive ediyor” derken, Aziz Hoca’nın ayağını yere vurmasına ilişkin ise, “Sahadayken genelde bütün kalabalığı görmezden gelirsiniz. Sesleri unutur sadece sahada ne olup bitiyorsa ona odaklanırsınız. Fakat Aziz hocanın ayağını yere vurmasını duyabiliyorum. Bazen bağırdığında fark etmiyorum ama o ne zaman ayağını yere vursa bir şeyler demek istediğini anlıyorum. Nedeni de şu; bu ses basketbol sahasında normalde duyduğunuz bir ses değil. Farklı bir ses olunca dikkatimizi çekiyor. Sonuçta bir yerden sonra ıslıkları, bağırmaları ve alkışlamaları unutmak zorunda kalıyorsunuz. O ayağını yere vurma sesi ise unutulamayacak kadar dikkat çekici” ifadelerini kullandı. (Spor Servisi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.