Konya’yı tanıtan elçilerdeniz

Konya’yı tanıtan elçilerdeniz
Tur firmaları ile çalışarak Konya’ya gelen yabancı turistlere de hizmet verdiklerini aktaran İbrahim Yılmaz, “Bizler, bu sektör içerisinde Konya’yı tanıtan Konya’nın elçileri olan insanlarız” dedi

Farklı sektörlerde çalışan ve 2007 yılında kendi işini kurmak için çalıştığı kurumdan ayrılan İbrahim Yılmaz, Galericiler Sitesi’nde gördüğü eksikle gıda sektöründe kendi markası ile hizmet vermeye başladı. Sektöre giriş hikâyesini gazetemize anlatan By Çıtır Etliekmek ve Izgara Restaurant İşletme Sahibi İbrahim Yılmaz, “O dönemlerde araç alım satım işlerimiz oluyordu. Galericiler Sitesi içerisinde gelen misafirlerimizi ağırlamaya uygun bir yer olmadığını fark ettim. Çünkü ne zaman misafirimiz gelse ağırlamak için merkezde bulunan mekânları tercih ediyorduk. Bu kapsamda da restoranımızı 2015 senesinde Galericiler Sitesi’nde açtık. Restoranımız 2 katlıydı. 2 katlı olunca üst katının dekorasyonunu şark odası şeklinde yaptık. Bu şark odasına 35-40 kişi rahat bir şekilde oturabiliyordu. Kış aylarında da her gün şark odamız dolmaya başladı. Aşağıda yemeğini yiyen misafirimiz şark odasına çıkarak misafirleriyle ya da arkadaşlarıyla sohbet ediyordu” diye konuştu.

ibrahim-yilmaz.jpg

TUR FİRMALARI İLE ÇALIŞIYORUZ

4 yıl Galericiler Sitesi’nde Konya’ya hizmet verdikten sonra Adliye tarafına taşındıklarını ifade eden İbrahim Yılmaz, “İsmimizi ve kalitemizi duyurma çabasında iken tur firmaları ile sürekli irtibat halindeydim. 3 yılın sonunda otobüslerle galericilerin içine tur firmaları turist getirmeye başladı. Tabi memnun gönderiyorduk. Bizler, bu sektör içerisinde Konya’yı tanıtan Konya’nın elçileri olan insanlarız. Eğer Konya’nın adı lekeleniyorsa bu bizlerin ticaretimizi iyi yapmadığımızdan. Çok esnaf tur gelecek diye fiyatları yükseltiyor. Bizim, alakart olarak sunduğumuz etliekmek neyse onlarda aynısını yiyor. Bu süreç içerisinde de mekan yine bize daralmaya başladı. Bizde bu kapsamda arayışlarımız neticesinde Adliye tarafına taşındık. Böyle olunca turlarımız daha da arttı” şeklinde konuştu. 

by-citir-5.jpg

KALİTE VE HİZMET HİÇ DEĞİŞMEDİ

Yaklaşık 4 yıldır da Adliye civarındaki restoranda hizmet verdiklerini belirten İbrahim Yılmaz, “Ürünlerimizin hakkı neyse onu talep ediyoruz. Yani ucuz verip kalitesini düşürmeden kaliteli yapıyoruz ama çok pahalıya vermiyoruz. Çok fazla karda gözümüz yok. Böyle olunca misafirler bizi tercih ediyor. Geçtiğimiz pandemi döneminde sıkıntı yaşamayan restoranlardan biriyiz diyebilirim. Cumartesi ve pazar dahil her gün çalıştık. Allah’a şükür güzel bir şekilde işlerimizi devam ettiriyoruz. İlk günden bugüne kadar değişmeyen tek şeyimiz, kalite ve hizmet. Bu noktada Konya dışında bilinirliliğimiz arttı. Sadece Adliye civarındayız diye bu bölge ya da Konya değil, Ankara ve Antalya başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlere de hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

by-citir-6.jpg

SÜREKLİ YENİLİKLER YAPIYORUZ

By Çıtır Etliekmek olarak sektöre ilk olarak etliekmek ile giriş yaptıklarını söyleyen Yılmaz, “İlerleyen süreçte Konya mutfağında ciddi bir eksiklik olduğunu anlayarak Konya mutfağına ağırlık verdik. Bu kapsamda bamya çorbası, tirit, fırın kebabını dâhil ederek ürün çeşidimize ekstra olarak ızgara grubunu da kattık. Hal böyle olunca daha sonra ismimizi By Çıtır Etliekmek ve Izgara Restaurant yaptık. Haricinde sürekli yeniliklere açık bir markayız. Masalarımıza oturduğunuzda masa yanına bakır demliklerle çay demlenerek konuluyor. Yemek yenilene kadar çay demleniyor ve misafirimiz yemek sonunda çayını içiyor. Çayı taze taze demleyerek ikram ediyoruz. Sürekli yenilenmeye çalışarak sabit yerimizde durmuyoruz” dedi.

by-citir-4.jpg

KONYA’DA DENETİMLER YETERSİZ

By Çıtır Etliekmek ve Izgara Restaurant olarak hiçbir zaman usta ve kalite sorunu yaşamadıklarını aktaran Yılmaz, “İşletmemizde çıkan ürün kalitesi hep aynı standartta. Yani bugün ustamız ayrılsa yarın yerine başka usta gelse ürün kalitesi asla değişmiyor. Son dönemde ne usta ne de kalfa yetişiyor. 2-3 ay kalfa olarak çalışan biri ayrılıp piyasaya çıktığında, ‘Ben ustayım’ diyerek dükkân açıyor. Ayrıca piyasadaki rekabet ortamından dolayı bazı firmalar kıymayı yeterince koymayıp sebzeyi çok koyuyor. Gramajında içeriğini koymuyor. Kısacası etliekmek, etliekmek olmaktan çıkıyor. Bu noktada da belediyeler gerekli denetimleri yapmıyor. Bugün kapımdan girip herhangi bir hamuru tarttığında 180 gram gelir. Bahsettiğim o bazı firmalar bunu 140 gramlara kadar düşürüyor. Maalesef Konya’da denetimler yetersiz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

by-citir-3.jpg

by-citir-2.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.