KOP EYLEM PLANI HÜKÜMET PROGRAMINDA

KOP EYLEM PLANI HÜKÜMET PROGRAMINDA
aşbakan Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM Genel Kurulu’nda okunan 62. Hükümetin programında, Konya başta olmak üzere Karaman, Aksaray ve Niğde illerini de kapsayan KOP Eylem Planının hayata geçirilmesi de yer alıyor.

Temel hedefi, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini içine alan Konya Kapalı Havzası'nda yaşayan vatandaşların gelir düzeyini ve kırsal alandaki verimlilik ve istihdamı artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi ulusal kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak olan KOP Eylem Planı 62. Hükümet programına girdi.

Söz konusu bölgede su kaynaklarının etkin kullanımı ile tarımsal ve kırsal kalkınmaya öncelik verilecek KOP Eylem Planında; turizm, sanayi, ticaret, ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık gibi alanlarda yeni yatırımların yapılması öngörülüyor...

Hazırlık çalışmalarını Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu başkanlığındaki KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin yürüttüğü plan, 2014 yılı içinde açıklanarak yürürlüğe girecek. 2014-2018 arası 5 yıllık dönemde KOP Bölgesi'ne yapılacak kamu yatırımlarını kapsayacak bütüncül bir kalkınma programı niteliğindeki KOP Eylem Planı, bölge için Selçuklular döneminden bu yana ilk resmi kalkınma planı olma özelliği taşıyor.

62. HÜKÜMET PROGRAMINDAKİ KONYA PROJELERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.