KOP yeni binasına geçiyor

KOP yeni binasına geçiyor
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve Şube Müdürü Okan Çamsoy, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret etti

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve Şube Müdürü Okan Çamsoy, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan Bostancı, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, KOP İdaresi Başkanlığının projeleri hakkında bilgi verdi.

KOP ve TRT çizgi film projesine imza atacak

KOP İdaresi olarak Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ile ortak bir proje yürüttüklerini dile getiren Bostancı, Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Yozgat İllerini kapsayan KOP Bölgesinde yaşamış, evrensel niteliklerini halen koruyan şahısların örnek yaşantılarını ve hayat öğretilerinin yeni kuşaklara aktarılacağı 3 sezonluk bir çizgi film serisi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Hz. Mevlana, Şemş-i Tebrizi, Nasreddin Hoca, Somuncu Baba, Hacı Bektaşi Veli ve Karamanoğlu Mehmet Bey gibi örnek şahsiyetlerin çizgi karakterlerinin yer alacağı projeye ilişkin protokolün önümüzdeki günlerde imzalanacağını belirten Bostancı TRT Genel Müdürlüğü ve TRT Çocuk kanalıyla görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

KOP ekimde yeni binasında hizmet verecek

Ankara Yolu üzerinde, Aksaray Kavşağı'ndaki binada hizmet veren KOP İdaresi Başkanlığı’nın, Anıt Mevkiinde yer alan yeni hizmet binasına taşınacağını ifade eden Bostancı, tadilat çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların Ekim ayı içersinde tamamlanacağını belirterek, KOP İdaresinin Ekim ayı içerisinde yeni binasına taşınarak hizmet sunmaya başlayacağını söyledi.

Bostancı, KOP İdaresinin yanı sıra, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın da aynı binada hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

KOP İdaresi Başkanlığı çalışmalarının takdire şayan olduğunun altını çizen Paslı, KOP’un kalkınmaya yönelik projelerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine sağladığı destek programlarıyla, bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağladığını söyledi.

KOP’un en son hayata geçirdiği “Kop Okuyor Projesi” sayesinde öğrencilerin okuma, yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilebilmesi için okuma kültüründe farkındalık oluşturmanın amaçlandığını ifade eden Paslı, çalışmalarından dolayı Bostancı’ya teşekkür ederek, Müdürlük olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Paslı, daha sonra Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arşivinde yer alan 1940’lı yıllara ait, Akşehir İlçesinde çekilmiş köy su kuyusu fotoğrafını Bostancı’ya hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.