Kordon "Bisikletli Martılar"a Emanet

Kordon "Bisikletli Martılar"a Emanet
İzmir'in sahil kesiminde asayiş ve trafikten sorumlu olacak bisikletli polis timi göreve başladı

İZMİR (AA) - İzmir'de Mustafa Kemalpaşa ve Alsancak sahilinde trafiği düzenleyerek asayişi kontrol etmek amacıyla "Martılar" olarak adlandırılan 12 bisikletli polis timi göreve başladı.

Bisikletli Polis Timi "Martılar"ın göreve başlaması nedeniyle, Kantar Polis Merkezi Amirliği önünde tören düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, törende yaptığı konuşmada, bisikletin, meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edilebilmesi için önemli bir ulaşım imkanı sağladığını söyledi.

İlk etapta 12 kişiden oluşan bisikletli "Martılar" polis timini yaygınlaştırmayı planladıklarını belirten Aşkın, ihtiyaç duyulan zaman dilimlerinde günde 8 saat çalışacak ekiplerin özellikle Alsancak 1. Kordon'da görev yapacağını ve Göztepe vapur iskelesine kadar sorumlu olacağını bildirdi.

Aşkın, "Konak ilçemizde Kordon'da görev yapacak 'Martılarımızın görevlerinin bugün birinci günü. Biz bunu daha da geliştirerek İzmir'in tamamına yaymak istiyoruz. Bisikletli polislerden 'Beyaz Kırlangıçlar' adıyla biliyorsunuz Karşıyaka bölgesinde trafik hizmetlerinde faydalanıyorduk. Bugün itibarıyla da Konak bölgemizde asayiş ve trafik hizmetlerinde faydalanacağız." diye konuştu.

"Martılar"ın insanların eğlendiği, insan ve trafik yoğunluğunun yaşandığı Alsancak bölgesinde önemli bir görevi yerine getireceğini belirten Aşkın, şöyle konuştu:

"Bisikletli polisler gerçekten çok faydalı. Ne çevreyi kirletiyorlar ne de trafiğe ekstra bir yük getiriyorlar. Özellikle yoğun trafiğin olduğu bölgelerde bir yerden bir yere intikal etmek de çok faydalanacağımız güzel bir proje oldu. Hem trafiğin daha iyi akmasına hem de burada meydana gelebilecek olaylara anında müdahale etmek konusunda bize çok büyük katkısının olacağını düşünüyoruz. Arkadaşlarımız, uyuşturucu ile mücadeleden gürültü kirliliğine kadar her alanda görev yapacak."

Konuşmaların ardından "Martılar" görevlerine başladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.