Kore gazisi Dinçgözoğlu son yolculuğa uğurlandı

Kore gazisi Dinçgözoğlu son yolculuğa uğurlandı
OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de geçirdiği kalp krizi sonucu 87 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Abdullah Dinçgözoğlu'nun cenazesi, askeri törenle toprağa...

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de geçirdiği kalp krizi sonucu 87 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Abdullah Dinçgözoğlu'nun cenazesi, askeri törenle toprağa verildi.

Dün, İstiklal Mahallesi Şehit Mehmet Eroğlu Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanarak ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Dinçgözoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını kaybetti.

Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlık Camisi'nde kılınan cenaze namazı ve törenin ardından Abdullah Dinçgözoğlu'nun cenazesi, aile mezarlığında defnedildi.

Törende tabutun başında tören mangasının yanı sıra bazı Kıbrıs gazileri de saygı nöbeti tuttu.

Törene, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Halil Yamacı, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Kıbrıs ve Kore gazileri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığından askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Halil Yamacı gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinçgözoğlu'nun Kore'ye ilk giden kafilede yer aldığını belirterek, "Yok olmak üzere olan Güney Kore halkını kurtarmak için oraya gitmişlerdir. Bugünkü Güney Kore devletinin var olmasına sebep olan gazilerimizden birisidir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum, tüm gazilerimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.