Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Konya'da

Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Konya'da
Yunsoo Cho:"Suriyeli mültecilere eğitim ve sağlık konusunda Kore devleti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek isterim"

KONYA (AA) - Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, "Suriyeli mültecilere eğitim ve sağlık konusunda Kore devleti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek isterim." dedi.

Yunsoo, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaretinde, Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

İldeki Suriyelileri ziyaret etmek ve sonrasında neler yapılabileceğini değerlendirmek istediklerini anlatan Yunsoo Cho, şunları kaydetti:

"Suriyeli mültecilere eğitim ve sağlık konusunda Kore devleti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek isterim. Kore devletinin, Suriyelilere yardım etme kararı var. Ankara'da Sağlık Bakanlığı ve Kızılay yetkililerinden bilgi aldık. Konya'da da istişarelerde bulunup, genel duruma bakacağız. Nasıl destek olabileceğimize ilişkin değerlendirmede bulunacağız. Kore Savaşı'nı yaşadığımız için yakinen biliyoruz ki önemli olan, savaş bittikten sonra yapılması gerekenlerdir. En önemlisi de eğitim ve sağlıktır. Biz de Suriyeli mültecilere eğitim ve sağlık konusunda destek vermek için hazırladığımız projelerimizi Türkiye'ye sunacağız."

Vali Muammer Erol da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilişkileri geliştirme noktasında yapılabilecek çalışmaları ele alacaklarını ifade etti.

"Suriyelilere destek olma konusunda niyet ve gayretinizin olması sevindirici bir husustur" diyen Erol, bu konuda çalışmaları kolaylaştırmaya hazır olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Erol ve Yunsoo tarafından, ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.