Korkut: Cari açığa pozitif katkı yapacağız

Korkut: Cari açığa pozitif katkı yapacağız
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, "Türkiye'nin cari açığına pozitif katkı yaparak ekonomimize müspet katkı sağlayacağız" diye söyledi.

Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları kapasite artışı yatırımının müstakil bir fabrika yatırımına yakın değere sahip olduğunu, mühim bir yatırım ve tarihi bakım dönemini geride bıraktıklarını belirtti.

Yaptıkları yatırımın etkisinin senen nihai aylarından itibaren görülmeye başlayacağını bildiren Korkut, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sanayicimiz için ürettiğimiz hammaddenin Türkiye içerisinden sağlanma miktarını arttırmış oluyoruz. Türkiye'nin cari açığına pozitif katkı yaparak ekonomimize müspet katkı sağlayacağız. Ayrıca daha az doğalgaz tüketileceği için yıllık doğalgaz faturamız da azalacak."

Ana mahsul olan etilenin üretildiği Etilen Fabrikası kapasitesinin yıllık 520 bin tondan 588 bin tona ulaştığını böylece enerji ve hammadde birim tüketimlerinin azaltıldığını, operasyonel verimliliklerin artırıldığını kaydeden Korkut, "Üretimden lojistiğe kadar bütün süreçlerde operasyonel verimliliği ön planda tutarak ve denetim edebildiğimiz değişkenlere odaklanarak karlılığı ve verimliliği geliştirmek istiyoruz" diye söyledi.

Korkut, bölgenin bütün ticareti açısından büyük ehemmiyet taşıyan konteyner limanı'na gelecek sene Eylül ayında gemilerin yanaşmaya başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda Faz-1 ve Faz-2'nin hafriyat, rıhtım dolgu ve kazık çakma çalışmaları yüzde 75 oranında tamamlandı. Türk sanayicileri Pire ve İskenderiye gibi limanlarda vakit kaybetmekten kurtulacak. İhracatçı firmaların navlun maliyeti azalacak. Ayrıca yarımadada 2015 seneyi sonunda tamamlamayı planladığımız RES Rüzgar Enerji Santrali ile enerji çeşitliliğine giderken ilk fazı tamamlandığında ihtiyacımız olan elektrik enerjisinin yüzde 12'sini de buradan karşılamış olacağız."

Öte yandan Petkim'in yıllık brüt üretim kapasitesinin 3,2 milyon tondan 3,6 milyon tona ulaştığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.