Korucular "Terörle Mücadelede Kararlılık"tan Memnun

Korucular "Terörle Mücadelede Kararlılık"tan Memnun
Diyarbakır'da Başbakan Yıldırım ile görüşen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki köy korucularının temsilcileri, terörle mücadelede hükümetin kararlılığından duydukları memnuniyeti dile getiriyor

DİYARBAKIR (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki köy korucuları, hükümetin terör örgütü PKK ile mücadelede gösterdiği kararlılıktan memnuniyet duyuyor.

Başbakan Binali Yıldırım ile Diyarbakır'ı ziyaretinde bir araya gelen korucular, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeledeki kararlılığın terör örgütü PKK'ya karşı da gösterilmesi görüşünde.

"Bu kararlılığı çok samimi bulduk"
Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da terörle mücadele noktasındaki değerlendirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Başbakan ile görüşmelerinde hükümetin ve devletin terörle mücadele konusundaki kararlılığına bizzat şahit olduklarını vurgulayan Kandemir, "Daha önce görmediğimiz bu kararlılığı çok samimi bulduk ve bundan da büyük memnuniyet duyduk." dedi.

"Teröre karşı birlikte mücadelemize devam edeceğiz"
"Her ne olursa olsun, bölgede korucularımız, askerimiz ve polisimiz omuz omuza mücadelesini sürdürecek." diyen Kandemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Tendürek Dağı'nda bir ayı aşkın süre korucularımız, polisimiz, askerimiz omuz omuza çatıştı, 3 korucumuz şehit oldu. Aynı mevzide durduk, aynı kumanyayı yedik, birlikte şehit olduk. Teröre karşı birlikte mücadelemize devam edeceğiz. İster FETÖ, ister DAEŞ, ister PKK olsun, Türkiye'ye tehlike arz edecek hangi terör örgütü varsa ona karşı mücadeleye hazırız ve devam edeceğiz."

"Başbakanımıza teşekkür ediyoruz"
Doğu Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Salih Kişi, hükümetin terörle mücadele konusundaki kararlılığının korucu camiasında memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Başbakan Yıldırım ile Diyarbakır'daki görüşmelerinin umut verici olduğunu belirten Kişi, Başbakan Yıldırım'ı terörle mücadele konusunda çok kararlı gördüğünü kaydetti.

Kişi, "Korucu camiası olarak terörle mücadele konusundaki kararlığından dolayı Başbakanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Başbakan ile görüşmelerinde korucular ile bölgenin sorunlarına da değindiklerini anlatan Kişi, görüşmenin son derece olumlu geçtiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.