Koruma altındaki 5 kızıl şahin bagajda bulundu

Koruma altındaki 5 kızıl şahin bagajda bulundu
Gümüşhane'de, yol kontrolü sırasında bir otomobilin bagajında kafes içinde bulunan 3'ü yavru 5 kızıl şahin koruma altına alındı, otomobilin sürücüsüne 39 bin 500 lira para cezası uygulandı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin rutin yol kontrolleri sırasında Ö.T. idaresindeki 61 TF 078 plakalı otomobil durduruldu.

Araçtaki aramada, bagajda kafes içinde 3'ü yavru 5 kızıl şahin bulundu.

Olay yerine giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, sürücü Ö.T. hakkında tutanak tutuldu.

39 bin 500 lira ceza uygulandı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruma altındaki kızıl şahinlerin Şırnak'ın İdil ilçesinden Trabzon'a götürülmek istendiğini söyledi.

Koruma altındaki kızıl şahinlerin toplanması, yakalanması, bulundurulmasının kesinlikle yasak olduğuna dikkati çeken Aydın, "Tutanak tutarak yasal işlemimizi yaptık. Sorumlusuna, her bir kızıl şahin için yaklaşık 7 bin 500 liranın yanı sıra bin 500 ile 2 bin lira arasında da idari yaptırım cezası uygulanacak. Toplamda yaklaşık 39 bin 500 lira para cezası uygulanmış olacak." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.