'Koruyucu Aile Hizmetinde Yeni Uygulama' İddiasına Açıklama

'Koruyucu Aile Hizmetinde Yeni Uygulama' İddiasına Açıklama
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya "Nasıl ki bir evde erkek çocuk ile kız çocuk beraber büyüyorsa, koruyucu ailelerimiz içinde de erkek çocuğu olup kız evlat verdiğimiz birçok aile bulunmakta. Bu haber tamamen gerçek dışıdır." dedi

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Polis Eşleri Derneği tarafından Altınpark'ta düzenlenen kermesin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Komisyonu tarafından başlatılan yeni uygulama kapsamında erkek çocuğu olan aileye kız, kız çocuğu olan aileye de erkek çocuğu verilmeyeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Kaya, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

"Biz, koruyucu aile olarak vereceğimiz evlatlarımızın ailelerini tek tek inceliyoruz. Verilen koruyucu aile örneklerine bakarsanız, zaten bunun doğru olmadığını göreceksiniz. Nasıl ki bir evde erkek çocuk ile kız çocuk beraber büyüyorsa, koruyucu ailelerimiz içinde de erkek çocuğu olup kız evlat verdiğimiz birçok aile bulunmakta. Bu haber tamamen gerçek dışıdır."

Fatma Betül Sayan Kaya, mevcut koruyucu ailelerde 5 binin üzerinde çocuğun olduğunu anımsatarak, sosyal hizmet uzmanlarının koruyucu ailelere yönelik düzenli olarak yaptığı incelemelerde, çocukla sağlıklı ilişki kurduğu belirlenen ailelerin yanında çocukların kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.