KOSGEB desteğiyle ABD'de 3 kuluçka merkezi kurulacak

KOSGEB desteğiyle ABD'de 3 kuluçka merkezi kurulacak
KOSGEB'in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı kapsamında 3 konsorsiyum, ABD'de merkez kurmaya hak kazandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer AA muhabirine, KOSGEB'in "Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'de Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması için Ocak ayında çağrıya çıktıklarını belirten Biçer, üniversiteler, üniversitelerin bu amaçla kurulmuş iştirakleri ve teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketlerinin tek başına ya da konsorsiyum olarak yararlanabilecekleri program için başvuruların mart ayına kadar sürdüğünü anlattı.

Biçer, başvuruların KOSGEB ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Kurul tarafından değerlendirildiğini ve 3 konsorsiyumun ABD'de Uluslararası Kuluçka Merkezi kurmaya hak kazandığını bildirdi.

-"Toplam 11 milyon 550 bin dolar destek sağlanacak" -
Biçer, New York'ta Finans Teknopark AŞ'nin, ortakları İstanbul Ticaret Üniversitesi, İTÜ Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama AŞ ve Fırat Üniversitesi ile birlikte, San Francisco'da Yıldız TGB Teknopark AŞ'nin ortakları Gebze Teknik Üniversitesi, İTÜ Arı Teknokent Proje Geliştirme Planlama AŞ, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ve yine San Francisco'da ODTÜ Teknokent AŞ'nin destekleneceğini kaydetti.

Program kapsamında kurulacak her uluslararası kuluçka merkezi için operasyonel giderlere, her yıl 750 bin dolar olmak üzere 5 yıl proje süresi boyunca toplamda 3 milyon 750 bin dolar destek sağlanacağını anlatan Biçer, bu kuruluşlara kuruluş ve donanım desteği olarak da 100 bin dolar verileceğini bildirdi.

Böylece bir uluslararası kuluçka merkezine toplamda 3 milyon 850 bin dolar destek verileceğine dikkati çeken Biçer, üç kuluçka merkezi için ise toplamda 11 milyon 550 bin dolar destek sağlanacağını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.