KOSGEB desteğiyle hobisi mesleği oldu

KOSGEB desteğiyle hobisi mesleği oldu
Engelli girişimci Şenay Orhan, akvaryum işletmesi kurma hayalini KOSGEB'den aldığı destekle hayata geçirdi- Orhan: ""Engelli arkadaşlarımın da KOSGEB'den yararlanmasını tavsiye ediyorum. Engelleri var diye kendilerini toplumun dışında bırakmasınlar. Bir e

TEKİRDAĞ (AA) - Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle engelli olan ve hayatını tekerlekli sandalye ile devam ettiren Şenay Orhan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sayesinde ilgi duyduğu akvaryum işletmesi hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Orhan, KOSGEB ile kendisi gibi engeli bulunan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tanıştı ve daha sonra girişimcilik sertifikası almak için kurslara katıldı.

Girişimcilik sertifikası aldıktan sonra hayalini kurduğu akvaryum işletmesi için KOSGEB'in yolunu tutan Orhan, bugün geldiği noktada hem hayalini gerçekleştirmenin hem de işletme sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Akvaryum işletmesinin, gayet iyi gittiğini ve müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldığını aktaran Orhan, "Engelli bir arkadaşım KOSGEB destekli kendine bir yer açmıştı. Ben de o arkadaşımın tavsiyesi üzerine girişimci olmak üzere KOSGEB ile tanıştım. Girişimcilik sertifikası aldım. Müşterilerim, engelli olarak böyle bir iş yeri açmama ve akvaryumlar, hayvanlar, kuşlar satmama çok olumlu tepkiler veriyor. Beni, bir engelli olarak tebrik ediyorlar. KOSGEB'i arkamızda büyük bir güç olarak görüyoruz. Bizim gibi dezavantajlı gruplara sağladığı destek ve bu imkanları sunduğu için çok mutluyuz." diye konuştu.

- "Engelli kardeşlerime tavsiyem, KOSGEB'e başvursunlar"

Çalışma hayatının içinde olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"Engelli arkadaşlarımın da KOSGEB'den yararlanmasını tavsiye ediyorum. Engelleri var diye kendilerini toplumun dışında bırakmasınlar. Bir engellinin yapamayacağı ve başaramayacağı hiçbir şey yok. Kesinlikle devletin kendilerine sunduğu imkanlardan yararlansınlar. Bakın, benim akvaryum dükkanım var. Bunların bakımları var. Yemleri var. Kuşların temizlikleri var. Sadece buraya gelip akşama kadar durmuyoruz. Ancak, tüm bu işler ağır ve zor gelmiyor. İşimi zevkle yapıyorum. Engelli kardeşlerime tavsiyem, bir işi yapmaya karar versinler ve KOSGEB'e başvuruda bulunsunlar."

Belediyeden emekli evli ve iki çocukları olduğunu anlatan Orhan, bugüne kadar engelli olmasından dolayı hayata hiçbir zaman küsmediğini, her gün sabah kalktığında büyük bir heyecanla işine gittiğini kaydetti.

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, girişimcilik destek programlarında özellikle dezavantajlı gruplar içindeki engelli vatandaşlar başta olmak üzere kadınlara, gazilere ve şehit yakınlarına ayrı bir destek mekanizması oluşturduklarını ifade etti.

Dezavantajlı gruplarda yüzde 80'e kadar çıkan destek programları olduğu bilgisini veren Erkan, bugüne kadar başvuru yapan bu grupların tamamına yakınının iş planlarını kabul ettiklerini kaydetti.

Tekirdağ genelindeki dezavantajlı gruplar içinde projesini onayladıkları kişilerden 3'ünün bedensel engelli olduğunu aktaran Erkan, "Tekstil, medikal malzeme ve akvaryum işletmesi sahibi olan bu 3 engellimizin diğer engelliler için rol model olmasını istiyoruz. Engelli ve dezavantajlı gruplara kapılarımız sonuna kadar açık. Gelsinler, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılsınlar. Akıllarındaki, hayallerindeki iş fikirlerini bizle paylaşsınlar. Aracı kişiler ya da kuruluşlara hiç gerek yok. Yanlış yönlendirilmeden doğrudan bizimle temasa geçsinler." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.