KOSGEB kursiyerleri Başkan Erdal'ı ziyaret etti

KOSGEB kursiyerleri Başkan Erdal'ı ziyaret etti
YOZGAT (AA) - Boğazlıyan'da, İşkur İl Müdürlüğü'nce finansmanı sağlanan ve KOSGEB tarafından yürütülen hibe destekli proje kapsamında açılan kursa...

YOZGAT (AA) - Boğazlıyan'da, İşkur İl Müdürlüğü'nce finansmanı sağlanan ve KOSGEB tarafından yürütülen hibe destekli proje kapsamında açılan kursa katılan bayanlar, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ı ziyaret etti.

Kurs eğitmeni Bünyamin Ersoy ve bayanlardan oluşan grubu makamında kabul eden Erdal, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçü önlemek ve yeni iş alanları ortaya çıkarmak anlamında KOSGEB'in verdiği hibe desteklerinin oldukça önemli olduğunu ve kendi işini kurmak isteyen girişimci ruhuna sahip bayanların bu desteklerden faydalanması gerektiğini söyledi.

KOSGEB projelerinin Boğazlıyan için önemli olduğunu ifade eden Erdal, şunları kaydetti:

"Bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. İş birliği, güç birliği projeleri ile Boğazlıyan'ın yenilikçi alanlara girmesi lazım. İlçede ürün çeşitliliğinin artması beraberinde markalaşmayı da getirir. Ekonomiye can suyu olur. Ekonomik nedenlerle iş kuramayan girişimcilere bu tür destekler çok önemli."

İşkur İl Müdürü Nevzat Atak'a da teşekkür eden Erdal, "Böyle bir eğitim programının Boğazlıyan'da açılmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyorum. Girişimcilik cesaret istiyor, yürek istiyor. İnşallah bu alınan eğitim ve KOSGEB desteği, devletimizin, hükümetimizin desteği ile çok güzel işlere imza atacaksınız." diye konuştu.

Kurs eğitmeni Ersoy ise Erdal'a teşekkür ederek, şu bilgileri aktardı:

"Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası salonunda uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu veriyoruz. Eğitimlerin finansmanı Yozgat İşkur tarafından karşılanıyor. Kursiyerlerimize günlük 20 lira veriliyor. İşkur İl Müdürü Nevzat Atak, Boğazlıyan'da uygulamalı eğitim kursunun açılması noktasında yoğun bir çaba sarf etti.

İşkur tarafından il genelinde 450 kişiye eğitim veriliyor. Çevre illere 200 kişilik kontenjan verilirken, Yozgat'ta 450 kişilik kontenjan açıldı.

Boğazlıyan'da da 25 kişilik kurs açıldı. Kursu başarıyla bitirip, kendi işini kuran bayanlara 50 bin TL hibe desteği veriliyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.